Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Beleg in groei, beleg in fintech

Beleg in groei, beleg in fintech

 

Bij fintechbedrijven staan de wensen en eisen van de veeleisende consument voorop. Niet voor niets dat deze bedrijven het de banken en verzekeraars steeds moeilijker maken. Ze ontwikkelen met een open en frisse benadering soepel werkende financiële diensten met behulp van de modernste technologie.

Die revolutie binnen de financiële wereld geeft de fintechbedrijven vleugels. Ook beleggers zijn blij. Want het rendement is meer dan bovengemiddeld. De Trend Fintech bijvoorbeeld boekt de laatste 12 maanden inmiddels 13,8% rendement.

Vers gebouwde software

Dat fintechbedrijven zo floreren is best logisch. Ze hebben ten opzichte van de ‘oldtech financials’ namelijk een enorm voordeel.

Omdat ze van ‘scratch’ nieuwe diensten kunnen ontwikkelen, hebben ze de traditionele financials makkelijk links en rechts gepasseerd. Die kunnen hun bestaande, verouderde en logge structuren niet zomaar overboord zetten. Hooguit kunnen ze proberen hier en daar soepeler dienstverlening – zoals Tikkie – in te passen in hun bestaande structuren.

Perfect werkende schakel

De banken krijgen vooral steeds meer concurrentie van fintechbedrijven als het gaat om de belangrijkste pijlers van hun dienstverlening: betalen en lenen.

Het Nederlandse Adyen, een van de bekendste fintechbedrijven, is bijvoorbeeld gespecialiseerd in betalingen. Een Chinese klant die in De Bijenkorf met WeChat wil betalen? Adyen zorgt dat er een onzichtbare maar perfect werkende schakel zit tussen WeChat en de rekening van De Bijenkorf. En zo verzorgt Adyen inmiddels ook de betalingen voor grote bedrijven als Facebook, Uber, Netflix, Spotify, easyJet en Microsoft.

Lendingtree

Een ander belangrijk en beursgenoteerd fintechbedrijf is het Amerikaanse PayPal. Eveneens actief in betalingen. PayPal kent net als Adyen heel forse groeicijfers. Ook de Amerikaanse bedrijven Lendingtree en Square horen bij de gevestigde, beursgenoteerde fintechbedrijven.

13,5% groei per jaar

De markt voor fintech groeit ook de komende jaren fors. Het gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksbureau Statista gaat over de periode 2018 - 2022 uit van een groei van gemiddeld 13,5% per jaar. Andere onderzoeksbureaus komen daar met hun groeiverwachtingen nog bovenuit.

Inspelen op Fintech

Beleggers die willen inspelen op de ontwikkelingen bij fintech, kunnen dat doen via Trend Invest. Gemakkelijk en efficiënt. Voor deze beleggers heeft Trend Invest de Trend Fintech samengesteld. Het rendement over de afgelopen 12 maanden voor deze Trend is 13,8%*

De Trend Fintech bestaat uit 15 aandelen. Naast de hierboven genoemde fintechbedrijven bijvoorbeeld ook Intuit en SS&C Technologies, beide uit de VS. Intuit is groot in slimme online belastingtools en SS&C Technologies ontwikkelt software voor de fintechindustrie.

Lees meer over de Trend Fintech en de samenstelling>>

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

*Het rendement van 13,8% is berekend op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf 7 oktober 2018 tot en met 7 oktober 2019.

De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.

De beleggingsaanbevelingen met betrekking tot de in dit artikel genoemde fondsen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Meer over Trend Invest ›
  1. Sligro vervolgt zijn uptrend 10 mei
  2. Wereldwijd chiptekort stuwt omzet en aandelenkoers ASML omhoog 03 mei
  3. Heijmans hervat zijn uptrend 26 apr
  4. AEX bereikt hoogste slotstand ooit. Is een grote correctie onvermijdelijk? 19 apr
  5. Basic-Fit in mooie trendstand 19 apr
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare