Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Beleg in groei, beleg in medische apparaten

Beleg in groei, beleg in medische apparaten

 

Medische apparaten veroorzaken een revolutie in de gezondheidszorg. Door betere scanners worden diagnoses in een eerder stadium gesteld. Door operatierobots – een samensmelting van medische technologie en robotica – worden operaties sneller en minder invasief uitgevoerd. Gevolg: patiënten sneller op de been. Niet voor niets kopen ziekenhuizen en zorginstellingen over de hele wereld de nieuwste en beste medische apparaten.

De voordelen zijn enorm: meer preventie en kortere opnametijd in ziekenhuizen. Dat betekent niet alleen dat de gezondheidszorg kosten kan besparen - van essentieel belang nu in de westerse wereld vergrijzing steeds meer beslag zal leggen op de gezondheidszorg - maar het betekent tevens dat de gezondheidszorg steeds trefzekerder zal worden. Vooral ook omdat de technologie niet stilstaat. Medische apparaten worden door de technologische revolutie namelijk steeds beter.

Prettiger leven

En er zijn niet alleen voortdurend verbeteringen bij de medische apparaten die in ziekenhuizen en andere gezondheidszorg-instellingen worden gebruikt. Ook draagbare medische apparaten als insulinepompjes en draagbare echoapparaten kunnen door de ontwikkeling van snellere en krachtigere computerchips steeds meer. Waardoor bijvoorbeeld diabetici een prettiger leven kunnen leiden. En huisartsen ook op de praktijk een echo kunnen maken. Ook hier dus veel groei.

Wind in de rug

Het mooie voor beleggers is dat deze sector niet afhankelijk is van wispelturige consumenten. Immers, beslissingen om nieuwe medische apparaten aan te schaffen worden rationeel genomen. Voor de lange termijn. Onder meer door besturen van ziekenhuizen en zorginstellingen. De sector heeft daarom voor jaren en jaren ‘de wind in de rug’. Zo gaat het Amerikaanse onderzoeksbureau BCC Research voor de komende jaren uit van een mooie, gestage groei voor de sector medische apparaten: jaarlijks circa 5,3%.

Trend Medische Apparaten

Voor beleggers die gespreid willen beleggen in deze bijzondere sector heeft Trend Invest de Trend Medische Apparaten samengesteld. Deze Trend heeft over de afgelopen 12 maanden een rendement gerealiseerd van 15,6%* In de Trend zijn 20 aandelen medische apparaten opgenomen.

Lees meer over de Trend Medische Apparaten en de samenstelling >>


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

*Het rendement in het rendementsblok is berekend vanaf de laatst bekende beursdag tot een jaar geleden op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het rendement van 15,6% is berekend vanaf 23 september 2018 tot en met 23 september 2019 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links