Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sport en Fit: +24,2% rendement afgelopen jaar

Door Robert Schuckink Kool op 27 nov 2018 | Onderwerp: Trend Invest | Categorie: Beleggingsideeën

Sport en Fit: +24,2% rendement afgelopen jaar

Er zijn wereldwijd steeds meer mensen bezig met hardlopen, toerfietsen en andere sporten. De kwaliteit van leven wordt steeds belangrijker gevonden. Daar hoort fitheid (en goede voeding) absoluut bij.

Ook de vergrijzing speelt een rol. Er zijn steeds meer mensen die een hoge leeftijd bereiken en gezond en fit daarvan willen genieten. Dat zie je ook terug in de gestaag stijgende koersen van ondernemingen die binnen deze trend actief zijn.

Die steeds toenemende focus op bewegen en gezondheid zie je in ons land in de eerste plaats terug in het straatbeeld. Soms is er op fietspaden zelfs sprake van filevorming van toerfietsers.

Maar je ziet het ook terug in de groei van de deelnemersvelden bij hardloopwedstrijden. Zo schreven zich in 2014 12.217 deelnemers in voor de Amsterdam Marathon, de editie van 2018 telde ruim 37.000 deelnemers. Aan de New York City Marathon nemen jaarlijks meer dan 50.000 hardlopers deel.

Ook in een land als China, met zijn groeiende middenklasse, wordt steeds meer gesport. Zo is er ten noorden van Beijing een aantal wintersportcentra uit de grond gestampt.

Effecten op gezondheid

En die sporters hebben gelijk, blijkt onder andere uit een TNO-rapport van een aantal jaar geleden. Bewegen wordt wel het goedkoopste medicijn genoemd. Het heeft tal van positieve effecten op lichaam en geest, bevordert de gezondheid en verkleint het risico op ongezondheid.

Er valt dus een indrukwekkende winst te behalen op het gebied van gezondheid door simpelweg vaker en intensiever te bewegen en te sporten.

Deze vaststelling is ook voor beleggers interessant. Vooral ook als je weet dat sporters meestal niet bezuinigen op hun materiaal. Toerfietsers, schaatsers en hardlopers draaien vaak hun hand niet om voor uitgaven van honderden tot duizenden euro’s voor goed materiaal om te sporten en apparatuur om hun prestaties te monitoren.

Ondernemingen en groeiverwachtingen

De bekende Duitse fabrikant van sportkleding en schoeisel Puma en de Amerikaanse concurrent Nike spinnen garen bij de steeds toenemende aandacht voor sport en bewegen. Het Amerikaanse Under Armour is onder meer sterk in slimme draagbare gadgets, waarmee sporters allerlei data over hun prestaties kunnen verzamelen.

Ook Accell, de Nederlandse onderneming die garen spint bij de enorme groei van toerfietsen in Europa, past helemaal binnen deze trend.

Het Britse onderzoeksbureau Statista verwacht in het segment Sports & Outdoor een gemiddelde groei van 9,9% per jaar. Deze groeiverwachting is afgegeven over de periode 2018-2022.

Beleggen in Sport en Fit

Beleggers die willen inspelen op de ontwikkelingen bij sport en fit, kunnen dat doen via Trend Invest. Eenvoudig en efficiënt. Voor deze beleggers heeft Trend Invest de Trend Sport en Fit samengesteld.

Onder meer de aandelen van bovengenoemde bedrijven zijn opgenomen in deze Trend. De Trend telt in totaal veertien sport en fit aandelen.

Lees meer over de Trend Sport en Fit en de samenstelling >>


*Het rendement van 24,2% is berekend op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf 23 november 2017 t/m 23 november 2018. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en €7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.