Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?
IEX Beleggingsideeën Advertorial

Robotica: ook voor 2018 hoge groeiverwachtingen

Door Robert Schuckink Kool op 02 jan 2018 | Onderwerp: Trend Invest | Categorie: Beleggingsideeën

Robotica: ook voor 2018 hoge groeiverwachtingen
Trend Robotica
-3,6% *

Het nieuwe jaar is net begonnen. Een jaar dat voor iedereen hopelijk gelukkig en voorspoedig wordt. Deze tijd van het jaar is bij uitstek geschikt voor een vooruitblik.

Ook als het om beleggen gaat. Gaat dit jaar lijken op het vorige beursjaar? Of zijn de impulsen voor hogere koersen nu uitgewerkt?

De verwachtingen voor de economische groei houden in ieder geval niet over. De voortschrijdende vergrijzing in de eurozone helpt ook niet echt mee de groei aan te jagen. Daarom zullen de bedrijfswinsten niet erg oplopen. Verder is de rente al historisch laag. Heel veel impulsen voor hogere koersen zijn er dus eigenlijk niet.

Maar dat is wel het algemene economische beeld. Als je een niveau dieper kijkt, zie je best grote verschillen binnen de economie. Er zijn namelijk sectoren die wel degelijk groei vertonen, en fors ook soms.

40% groei per jaar

Wat te denken van robotica, met volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Myria tot 2025 een groei van 40% per jaar? Het afgelopen jaar vertaalde die groei zich ook in een prima rendement. Zo rendeerde de Trend Robotica – een selectie van twintig krachtige en belangrijke beursgenoteerde robotica-aandelen – prima, met een rendement van 43,2%.*

De groeicijfers van de roboticasector en het rendement van de Trend Robotica komen natuurlijk ergens vandaan. Robotica komt door de voortdurende innovaties bij computerchips op een ander level. Inmiddels zijn robots geen grappige science fictiongadget meer. Maar zijn ze op steeds meer terreinen van het menselijk leven te vinden. Niet alleen als stofzuig- en grasmaairobot.

Zorgrobots

Zo worden chirurgische robots steeds beter en worden ze door ziekenhuizen over de hele wereld aangekocht. Zorgrobots, die zorgverleners ondersteunen bij zware taken, zoals het in en uit bed tillen van ouderen, beginnen door te breken. In Japan, dat voorop loopt met robotica, zie je ze al heel veel in de zorg.

Verder zullen robots ons thuis steeds meer gaan ondersteunen, verwachten experts. Als persoonlijke assistent. Met wie je via spraak kunt communiceren. Het is een kwestie van tijd tot we zo’n robot thuis hebben. In de industrie worden robots al heel veel ingezet. Maar ook in de landbouw neemt het aantal robots enorm toe. En dit is dan nog maar een samenvatting van de toepassingsgebieden van robotica.

Beleggen in robotica

Al met al heb je als belegger met robotica een sector te pakken met prima groeivooruitzichten. Beleggers die een groeisector in hun beleggingsportefeuille willen inbrengen, worden met robotica dan ook op hun wenken bediend. Wilt u gemakkelijk en breed gespreid in de roboticasector beleggen, dan kan dat bij Trend Invest met de Trend Robotica. Klik hier voor meer informatie over de Trend Robotica, waaronder de opgenomen aandelen.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement in het rendementsblok is berekend vanaf de vorige beursdag tot een jaar geleden op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.