Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Social Media, rendementsmaker van het jaar

Social Media, rendementsmaker van het jaar
Trend Social Media
26,00% *

Van de Trends – selecties van aandelen – van Trend Invest is een van de best renderende dit jaar Social Media: met een rendement year-to-date van 30,2%*. Dat rendement is ook zeker te verklaren.

Want niet alleen worden sociale netwerken als Facebook en Twitter en Chinese tegenhangers als Weibo, YY en SINA bijzonder intensief gebruikt. Bovendien blijft het aantal gebruikers, nu zo’n twee miljard, maar groeien. Dat maakt ze als advertentiemedium buitengewoon interessant. En daarmee tevens voor beleggers.

Nog gerichter

Social mediaondernemingen hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in allerlei slimmigheden en analysetools. Waardoor ze nog meer gegevens uit ons gedrag op deze sites kunnen halen en bedrijven nog gerichter kunnen laten adverteren.

Ook hebben de social mediabedrijven de afgelopen jaren geïnvesteerd in het toevoegen van functionaliteiten die handig zijn voor adverterende bedrijven. Zoals een makkelijke koopknop, waardoor de succesratio van advertenties op social media omhoog gaat. Inmiddels zie je dat bedrijven niet alleen adverteren op social media. Maar zelfs hun klantenservice steeds meer via social mediabedrijven laten lopen.

Markt is verdeeld

Het interessante is bovendien dat de markt voor social media nu verdeeld is tussen een aantal giganten uit de VS en China. Deze bedrijven maken de dienst uit. En deze social mediabedrijven zijn na de forse investeringen van de laatste jaren nu aan het oogsten. Zo boekte Facebook in 2016 een recordomzet van 27,6 miljard dollar, een winststijging van 177% ten opzichte van het jaar daarvoor.

De groei van social media is bovendien nog lang niet ten einde. Onderzoeksbureau Statista verwacht dat het aantal mensen dat gebruik maakt van social media alleen al de komende twee jaar nog eens met meer dan 25 % zal toenemen, tot 2,5 miljard gebruikers. Dat maakt het bedrijfsmodel voor social mediabedrijven nog lucratiever.

Het ijzersterke bedrijfsmodel van de social mediabedrijven is dus ook leuk voor beleggers bleek dit jaar, met dat mooie rendement. Voor volgend jaar zou er wel weer eens een mooi rendement in het vat kunnen zitten. Want groei en rendement zijn nu eenmaal broertjes, of zo u wil, zusjes.

Makkelijk en doelgericht beleggen

Beleggers die het zich makkelijk willen maken, kunnen met een druk op de knop de Trend Social Media – de belangrijkste internationale social media-aandelen – aankopen.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

* Het rendement van de Trends is berekend vanaf 1 januari 2017 tot en met 27 juli 2017 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trends. Het rendement in het rendementsblok is berekend vanaf de vorige beursdag tot een jaar geleden op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links