Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Digitale veiligheid bevestigt: IoT interessant voor beleggers

Digitale veiligheid bevestigt: IoT interessant voor beleggers
Trend Internet of Things
12,80% *

Veiligheid in en rond het huis is een belangrijk thema van het moment. En een van de grote spelers in deze markt is de Amerikaanse start-up Ring. Het bedrijf verkoopt slimme deurbellen, die samen met een camera worden geïnstalleerd.

De video's die worden opgenomen van mensen voor de deur of van indringers worden automatisch in de cloud opgeslagen, zodat ze altijd zijn terug te zien.

Onderzoeksbureaus verwachten dat de markt voor slimme digitale beveiliging flink gaat groeien: circa 25% jaarlijks. Volgens Onderzoeksbureau Gartner zal alleen in de Verenigde Staten tegen 2020 ongeveer 11,5 miljard dollar per jaar worden uitgeven aan slimme veiligheid.

En dan is dit nog maar een van de deelmarkten van het Internet of Things (IoT).

Zelfrijdende auto

Want ook de slimme thermostaat, die u vanaf uw smartphone bedient en het huis al op temperatuur en comfortabel maakt voordat u thuis bent, is IoT. Of de parkeerapp die u snel naar een vrije parkeerplek loodst.

De slimme lantaarnpaal, die zelf een melding doet via het net als de lamp vervangen moet worden. Als we net een nieuwe auto hebben gekocht, zit die ook vol met IoT-toepassingen. Waardoor bijvoorbeeld botsingen voorkomen worden. Op termijn zal de zelfrijdende auto komen: een en al IoT.

Denk ook aan online tracking-systemen voor containers en dergelijke. In hoog tempo komen er nu nieuwe toepassingen bij. Met iedere nieuwe generatie snellere en krachtigere computerchips neemt het aantal IoT-toepassingen weer explosief toe.

Hoge groei

De groeivooruitzichten voor IoT zijn dan ook hoog. De komende jaren zullen de wereldwijde uitgaven aan IoT volgens International Data Corporation gemiddeld met 17% per jaar stijgen. Dat zijn groeipercentages waar veel andere sectoren slechts van kunnen dromen.

Van deze groei profiteren verschillende soorten ondernemingen. Zoals Apple en de Amerikaanse chipmaker Intel, maar ook het Amerikaanse Splunk. Dat software maakt waarmee big data kunnen worden geanalyseerd.

Beleggen in IoT

Dergelijke groeicijfers zijn natuurlijk waar beleggers naar op zoek zijn. Want waar hoge groei is, ontstaan doorgaans mooie kansen. Dat is ook terug te zien in het rendement van onze Trend Internet of Things; een selectie van dertig krachtige beursgenoteerde bedrijven die garen spinnen bij de groei van IoT.

Het afgelopen jaar boekte deze Trend een rendement van 35,5%.*

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

*Het rendement van 35,5% is berekend vanaf 7 april 2016 tot en met 7 april 2017 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het rendement in het rendementsblok is berekend vanaf de vorige beursdag tot een jaar geleden op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links