Login
 
IEX Beleggingsideeën Advertorial

Online gaming: een winstgevende groeimarkt

Door Robert Schuckink Kool op 14 mrt 2017 | Onderwerp: Trend Invest | Categorie: Beleggingsideeën

Online gaming: een winstgevende groeimarkt
Trend Online Gaming
14,9% *

Online gaming is wereldwijd een echte groeimarkt. Steeds massaler spelen ook mensen die vroeger misschien helemaal niet aan gamen waren toegekomen, op hun smartphone online games. Bijvoorbeeld als ze onderweg zijn in de trein.

Gamebedrijven slagen er steeds beter in gamers te verleiden tot het aanmaken van een account, onder meer door de start van het spel gratis te maken. Maar als het spel ze eenmaal bevalt – en dat is vaak het geval – betalen veel gamers alsnog voor de upgrades van het spel.

Onbekend maar groot

Als je beursgenoteerde gamebedrijven op een rijtje zet, valt ten eerste op dat sommige van deze ondernemingen een enorme beurswaarde hebben, terwijl ze bij veel beleggers relatief onbekend zijn. Neem het Chinese Tencent, dat 55% van zijn omzet behaalt met online gaming.

Waarschijnlijk zal niet bij veel Nederlandse beleggers een belletje gaan rinkelen als ze de naam van dit bedrijf horen. Toch is de beurswaarde van dit bedrijf - circa 246 miljard euro - een stuk groter dan bijvoorbeeld die van Unilever, dat een beurswaarde van 137 miljard euro heeft.

Winstgevender dan Apple!

Maar misschien nog verrassender is de winstmarge van deze onderneming:

  • brutowinstmarge 59%
  • nettowinstmarge 28%

Dat zijn betere marges dan die van de erkende winstmachine Apple met respectievelijk 39% en 21%!

Ook andere online gaming-bedrijven als het Amerikaanse Activision Blizzard, dat onder meer de succesvolle games World of Warcraft en Destiny uitbrengt, en het Amerikaanse Electronic Arts hebben geweldige winstmarges.

Mede omdat na de ontwerp- en maakfase de kosten voor verveelvoudiging en distributie van een online game niet hoog zijn.

Prestaties op de beurs (I)

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Digi-Capital groeit de online gaming-markt jaarlijks met 8%, naar een omvang van 110 miljard dollar in 2018. De prestaties op de beurs van online gaming-aandelen houden ook gelijke trend met de mooie groeicijfers.

Zo boeken Electronic Arts en Tencent een plus van 41,4% respectievelijk 46,7% de afgelopen twaalf maanden. Maar er zijn toonaangevende online game-bedrijven, doorgaans afkomstig uit China, de Verenigde Staten en Japan, die het nog beter doen.

Zo behaalt Activision Blizzard een koersplus van 57,4% de laatste twaalf maanden (peildatum: 10 maart 2017).

Instappen in Online Gaming

Bent u op zoek naar een sector waar flinke groei wordt geboekt en die extreem winstgevend is, dan kunt u overwegen in te stappen in de Trend Online gaming.* In deze Trend zijn vijftien toonaangevende internationale aandelen opgenomen, zoals de hierboven genoemde aandelen.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

* Het rendement in het rendementsblok is berekend vanaf de vorige beursdag tot een jaar geleden op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.