Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Biotech gereed voor nieuwe rally

Biotech gereed voor nieuwe rally
Trend Biotech
-9,40% *

De biotechnologiesector was van 2009 tot en met de zomer van 2015 een van de best presterende sectoren op de beurs. Daarna gooiden de Amerikaanse verkiezingen roet in het eten, omdat gedoodverfd winnaar Hillary Trump niet bekend staat als een vriend van de sector.

Dit jaar is echter alles anders en is de biotechsector goed begonnen op de beurs. Vorig jaar verloor de Nasdaq Biotechnology Index ruim 19% (in euro’s), terwijl de S&P 500 14,6% steeg. Deze grote underperformance steekt schril af tegen de prestaties van de sector in vorige jaren.

Dit jaar gaat biotech op de beurs dus wel goed. Zo stijgt onze Trend Biotech – een selectie van 27 internationale aandelen – tot dusver dit jaar met 6,9%.* En de komende jaren lijkt er veel in het vat te zitten voor deze bijzondere sector. Dat is erg interessant voor beleggers!

Nieuwe medicijnen

Ga maar na: de stroom nieuwe medicijnen die biotechondernemingen ontwikkelen groeit alleen maar. Dat komt mede door immunotherapie, waarbij het eigen afweersysteem van patiënten wordt geactiveerd om kanker te bestrijden.

Dat geeft veel nieuwe mogelijkheden tot het succesvol behandelen van mensen met uitgezaaide melanomen. Sterker nog, immunotherapie redt nu al mensenlevens. En dat zullen er alleen maar meer worden naarmate de biotechbedrijven deze techniek nog verder verfijnen.

En dat is dan nog maar een van de aandoeningen en ziekten waarbij de met behulp van biotech ontwikkelde medicijnen succesvol of beloftevol zijn.

Voedselzekerheid

Een minder bekend werkterrein van biotech is de landbouw. Met behulp van technieken uit de biotech worden gewassen zodanig gemodificeerd dat er minder bestrijdingsmiddelen en water nodig zijn bij de verbouw. Van immens belang uiteraard bij de wereldwijde voedselzekerheid.

Dit alles leidt ook tot hoge groeiverwachtingen: het Amerikaanse onderzoeksbureau Grand View Research voorziet dat de totale omzet van de sector in 2020 zal uitkomen op 608 miljard dollar, 100% groei ten opzichte van het huidige niveau.

Beleggers die zich goed willen positioneren voor de mogelijk volgende langjarige rally bij de biotechsecor, kunnen overwegen te kiezen voor onze Trend Biotech. Daarmee belegt u in een klap in de 27 belangrijkste biotechondernemingen ter wereld.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

* Het rendement van 6,9% is berekend vanaf 1 januari 2017 tot en met 13 januari 2017 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het rendement in het rendementsblok is berekend vanaf de vorige beursdag tot een jaar geleden op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links