Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Gulle online Sinterklaas

Gulle online Sinterklaas

Bij online shopping worden voortdurend records verbroken. Ook de online-omzet in de Sinterklaasperiode bereikte een nieuwe mijlpaal. Voor het eerst passeerde die in Nederland de magische grens van 1 miljard euro. Dit blijk uit een onderzoek van Thuiswinkel.org en PostNL.

De omzet over de hele Sinterklaasperiode komt uit op 1,26 miljard euro. Een plus van 35% ten opzichte van vorig jaar. Thuiswinkel.org verwacht dat ook de online retail-omzet met Kerst en voor het hele jaar flink zal stijgen.

Dit komt mede omdat ouderen veel meer vertrouwen in een goede afwikkeling van hun online aankopen hebben gekregen. Vorig jaar kocht 58% van de 65-plussers weleens online producten of diensten. Inmiddels is dat toegenomen tot 64%.

+115%

Niet alleen in Nederland groeit online shopping hard, maar over de hele wereld is dat het geval. Volgens de berekeningen van onderzoeksbureau eMarketer zullen de mondiale online verkopen tot en met 2019 met circa 115% stijgen, naar dan ruim 3578 miljard dollar!

En ook dan is er nog flinke ruimte voor groei.

Nu wordt in ons land 7 tot 9% van alle retailaankopen online gedaan. Volgens ING zou dat in 2020 20% moeten zijn.

Beleggen in groei

Een ontwikkeling die zo hard groeit, is natuurlijk aantrekkelijk voor beleggers. Zeker als bedacht wordt dat beleggers het momenteel bepaald niet van de economische groei in de eurozone moeten hebben.

Groei en rendement horen immers bij elkaar, dus wat is er logischer dan te beleggen in een snelgroeiende trend als online shopping. Dan is het natuurlijk erg handig voor beleggers dat de selectie van de belangrijkste online shopping-aandelen voor hen al door ons is gedaan.

Want met onze Trend Online Shopping kun u in een keer een belang verwerven in de dertig belangrijkste online shopping-bedrijven ter wereld. Waaronder giganten als het Amerikaanse Amazon en het Chinese Alibaba. En het Duitse online modebedrijf Zalando.

Maar ook postbedrijven, die flink profiteren van de groei van online shopping, zijn opgenomen in deze Trend. Zo maakt bijvoorbeeld het Nederlandse PostNL deel uit van de selectie.

Dit postbedrijf verwerkt en bezorgt door de groei van online winkelen tussen 29 november en 5 december dit jaar een recordaantal van ruim 5 miljoen pakketten.

Rendement

Dat groei en rendement hand in hand gaan, is ook terug te zien in het rendement van deze Trend. Sinds de lancering van Online Shopping, op 7 oktober 2014, tot nu boekte de Trend een rendement van 47,5%.*

Dat is toch beduidend meer dan het rendement van de brede MSCI World Index, die in diezelfde periode tot 28,7% komt. 

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

Het rendement is berekend vanaf 7 oktober 2014 tot en met 1 december 2016 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten variërend tussen de 0,45% en 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links