Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Sterke rendementen bij online gaming

Sterke rendementen bij online gaming
Online gaming
11,00% *

Steeds meer mensen spelen games online. Hier in Europa en in de Verenigde Staten, maar ook in Azië. En met smartphones en tablets kan er nu overal en altijd gespeeld worden. Denk maar aan de recente Pokémon-rage. De markt voor online gaming groeit dan ook krachtig.

Bovendien gaat het bij deze bijzondere sector ook nog om bedrijven met supergoede winstmarges, vaak hoger dan die van erkende winstmachine Apple.

Met een netto winstmarge van 22,8% komt het geld met bakken binnen bij Apple. Maar de Chinese gigant Tencent Holdings, dat 56% van zijn omzet behaalt met online gaming, heeft een hogere winstmarge: 28%.

Hetzelfde geldt ook voor Netease, een Chinees bedrijf dat zich vooral concentreert op games voor smartphones en tablets en voor het Amerikaanse Electronic Arts en voor andere bedrijven uit deze sector.

Die mooie marges zijn natuurlijk wel te begrijpen. Immers, na de ontwerp- en de maakfase zijn de kosten voor verveelvoudiging van een online game niet hoog. Digitaal kunt u immers makkelijk en tegen geringe extra kosten opschalen.

Prima groeiverwachtingen

Eind vorig jaar bereikte de online gaming-markt een omvang van 41,4 miljard dollar, een verdriedubbeling in tien jaar. Onderzoeksbureau Infiniti Research verwacht de komende jaren een jaarlijkse groei van 12% voor de online game-markt.

Bij dat groeicijfer zou de omvang van de markt in 2025 circa 128 miljard dollar zijn. Een dergelijke groei en omvang is zeker niet ondenkbaar, als we de recente mondiale hype rond het smartphonespel Pokémon Go in ogenschouw nemen.

Sommige analisten stellen zelfs dat dit spel een nieuwe trend in online gaming heeft gezet en tot jaarlijkse groeicijfers van circa 20% zal leiden! De maker van het spel, het Japanse Nintendo, spoot omhoog op de beurs.

Maar ook andere online gaming-bedrijven dikten flink aan in koers. En deze bedrijven presteren toch al jarenlang prima.

29,4% rendement*

Dat maakt beleggen in deze bedrijven natuurlijk erg aantrekkelijk. Bij ons kunt u breed gespreid in de krachtigste online gaming-bedrijven ter wereld beleggen: met de Trend Online Gaming. Tot dusver dit jaar boekte deze trend een rendement van +29,4%. 

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

* Het rendement van 29,4% is berekend vanaf 1 januari 2016 tot en met 24 oktober 2016 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten resultaten vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten variërend tussen de 0,45% en 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links