Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Trends verslaan de AEX opnieuw

Trends verslaan de AEX opnieuw
Online Gaming
9,10% *

De afgelopen twaalf maanden presteerde de grote meerderheid van de negentien trends van Trend Invest beter dan de AEX. Ook in het jaar daarvoor was dat het geval. Dat is ook wel logisch, want bij de Trends van Trend Invest gaat het immers veelal om sectoren en ontwikkelingen die een forse groei vertonen.

En groei is nog altijd de motor van het rendement. Hieronder worden drie Trends er uitgelicht: Online Gaming, Medische Apparaten en Sterke Merken.

Online Gaming(I)

Apple staat bekend als een van de grootste winstmachines uit de geschiedenis. Maar er zijn bedrijven en sectoren die nog hogere winstmarges hebben dan Apple: online gaming bedrijven. Het mooie is bovendien dat deze bedrijven opereren in een miljardenmarkt waarvoor de groeiverwachtingen hoog zijn, 12% voor de komende jaren.

Maar als we de mondiale hype rond het smartphonespel Pokémon Go zien, zouden de groeicijfers nog wel eens veel hoger kunnen uitvallen. Tien procent van de Nederlanders boven de 18 zou het spel al spelen. De maker van het spel, het Japanse Nintendo (opgenomen in deze Trend), steeg in twee weken tijd bijna 90% op de beurs!

Maar ook andere gameontwikkelaars brengen met regelmaat kaskrakers uit en presteren prima op de beurs. Met online gaming bedrijven koop je als belegger dus niet alleen pure winstmachines, die bovendien in een groeimarkt opereren. Maar heb je tevens uitzicht op mooie rendementen. 

Medische Apparaten

Steeds meer ziekenhuizen en andere zorginstellingen besluiten om hun vaak verouderde medische apparaten te vervangen door nieuwe, technologisch hoogwaardige apparaten. Dit levert voor patiënten grote voordelen op. Maar ook economisch presteren deze apparaten vaak veel beter.

Dat vermindert de kosten van de gezondheidszorg, een hoofdpijndossier in de westerse wereld. De laatste 12 maanden boekte de Trend Medische Apparaten een rendement van 16,5%.* Tegenover een min van 7,3% voor de AEX-Index.

Sterke Merken(I)

Sterke merken zoals Amazon, AT&T en Coca-Cola boeken vaak, vooral op de wat langere termijn, betere beursprestaties. Dat is ook goed te begrijpen, want deze bedrijven hebben producten die erg gewild zijn bij consumenten, waardoor stevige marges mogelijk zijn.

Dat leidt tot mooie en goed voorspelbare omzet(groei) en winst(groei) voor deze bedrijven. Waardoor ze vaak ijzersterke cashstromen genereren en sterke balansen hebben. Interessant voor beleggers die van voorspelbaarheid en stabiliteit houden dus!

Het rendement voor deze Trend de afgelopen 12 maanden was 7,2%.* Terwijl de AEX-Index over die periode dus een rendement van -7,3% boekte.

Meer weten over de rendementen en groeivooruitzichten van de Trends van Trend Invest en deze makkelijke en transparante – iedere dag in- en uitstappen – manier van beleggen: Trend Invest.

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u vinden op www.trendinvest.nl/wet-marktmisbruik.

* Het rendement van de Trend is berekend van 15 juli 2015 t/m 15 juli 2016 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf de startdatum van de Trend. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten resultaten vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten variërend tussen de 0,45% en 0,9%.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links