Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Prijsvechters: efficiënt en winstgevend

Prijsvechters: efficiënt en winstgevend

Prijsvechters zoals het Ierse Ryanair en het Britse EasyJet hebben de laatste decennia een enorme groei doorgemaakt. Maar die groei stopt niet. Voor beleggers die van een mooie, langetermijngroeitrend houden, is dat natuurlijk erg interessant.

Ik licht de misschien wel bekendste prijsvechter eruit, het Ierse Ryanair. Dat kwam recent met cijfers over het tot eind maart lopende boekjaar 2015. En dat waren weer klinkende cijfers. De omzet steeg 16% naar 6,5 miljard euro en de winst met 42% naar 1,2 miljard euro.

Ryanair knalde ook door de mijlpaal van honderd miljoen reizigers en kwam uit op 106 miljoen verkochte tickets. Voor het huidige boekjaar verwacht de luchtvaartmaatschappij door te groeien naar weer meer passagiers en richting 1,4 miljard euro winst.

Ook zullen er dit jaar weer nieuwe bestemmingen komen voor reizigers van Ryanair en komen er 52 extra Boeings in de vloot.

Gestroomlijnd

De ontwikkeling van Ryanair is symptomatisch voor de prijsvechters. Die in tegenstelling tot de traditionele luchtvaartmaatschappijen al jaren heel efficiënt opereren. Prijsvechters doen wat de moderne passagier wil: goedkoop, veilig en stipt vliegen. Zij hebben hun organisaties ook helemaal gestroomlijnd om in te spelen op die wens.

De International Air Transport Association (IATA) verwacht dat de gehele internationale luchtvaartmarkt meer dan zal verdubbelen; van circa 3,4 miljard passagiers nu naar 7,3 miljard in 2034. Maar volgens luchtvaartdeskundigen zullen vooral de prijsvechters van die verdubbeling van het aantal passagiers de vruchten gaan plukken.

Nog winstgevender

Bovendien is door de al tijden lage olieprijs het bedrijfsmodel van prijsvechters nog efficiënter en winstgevender geworden. De prijsvechters snoepen bij deze gunstige olieprijzen weer extra marktaandeel af van de traditionele luchtvaartmaatschappijen als Air France-KLM.

Wilt u een graantje meepikken van de verdere groei van low cost-maatschappijen, dan biedt Trend Invest daartoe een mogelijkheid. Trend Invest geeft beleggers de mogelijkheid heel eenvoudig en transparant te beleggen in de Trend Prijsvechters.

Daarmee bent u tevens in een keer breed gespreid belegd. Want in deze trend zijn twaalf internationale prijsvechter opgenomen, zoals de Britse maatschappijen Ryanair, easyJet, het Noorse Norwegian Air Shuttle en het Amerikaanse Southwest Airways.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links