Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

3D-Printing: dit jaar al +34%

3D-Printing: dit jaar al +34%

3D-printing is een jonge trend. Maar met een enorme belofte voor onder meer de maakindustrie en medische toepassingen, zoals protheses. Het wordt wel de belangrijkste uitvinding sinds de drukpers genoemd: de 3D-printer. Omdat hiermee de derde industriële revolutie gestalte gaat krijgen.

Dit is waarschijnlijk geen overdreven stelling. En dat vertaalt zich ook in stijgende koersen. Dit jaar boekt onze Trend 3D-Printing al een plus van 34%! Eigenlijk kon u er op wachten dat de koersen voor 3D-printing bedrijven fors zouden gaan oplopen. Dat hebben we eerder gezien namelijk.

Want vooral in de periode 2012 tot half 2014 stegen deze aandelen met percentages tot over de 300 in koers. Maar zoals wel vaker te zien is bij jonge trends ontstaat er daarna tijdelijk onzekerheid bij beleggers.

Wordt de belofte wel waargemaakt? Kunnen de 3D-printingbedrijven alle mogelijkheden die er liggen goed benutten? Dat leidde tot dalende koersen in 2014 en 2015. Maar vroeg of laat komt het moment dat de beloftes van zo’n bijzondere trend waargemaakt gaan worden.

100% jaarlijkse groei

Het aantal toepassingen voor 3D-printing neemt steeds meer toe en de printers worden ook steeds beter. Dat is terug te zien in naar boven toe bijgestelde groeiverwachtingen voor 3D-printing: het gerenommeerde onderzoeksbureau Gartner verwacht bijvoorbeeld tot 2019 een jaarlijkse groei van 100% voor de 3D-printingmarkt.

Ook boeken 3D-printingbedrijven recent beter dan verwachte resultaten. En dan kwam daar vorige week ook nog de forse koopaanbeveling van Bank Of America voor een van de belangrijkste 3D-printingbedrijven bij.

Geen voorraadbeheer meer

Er is alle aanleiding voor grote verwachtingen voor deze bijzondere sector. Beleggers zien steeds beter dat deze techniek tal van voordelen biedt. Zo kan de maakindustrie massaal on demand objecten, artikelen en onderdelen printen. Waardoor er geen voorraadbeheer nodig is, vervoerskosten van halffabricaten dramatisch dalen, enzovoorts.

Een bijzondere toepassing is het printen van precies passende protheses. Waardoor voor een fractie van het bedrag dat protheses voorheen kostten nu ook voor gehandicapten in Afrika goede protheses worden gemaakt.

Nog een voorbeeld, onderdelen van onder meer vliegtuigmotoren kunnen preciezer, lichter en goedkoper worden gemaakt dan met conventionele technieken. En dat is maar een hele kleine greep uit de talloze nuttige toepassingen van 3D-printing.

Beleggen in 3D-printing

Doeltreffend beleggen in 3D-printing kan via Trend Invest met de Trend 3D Printing. Een Trend is een selectie van aandelen, in dit geval dus aandelen van 3D-printingbedrijven. In totaal negen, dus u bent direct goed gespreid.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

Het rendement van 34% is berekend van 1 januari 2016 tot en met 14 april 2016 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden en vormt geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten variërend tussen de 0,45% en 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Meer over Trend Invest ›
  1. AEX bereikt hoogste slotstand ooit. Is een grote correctie onvermijdelijk? 19 apr
  2. Basic-Fit in mooie trendstand 19 apr
  3. Wat betekent het Brexit-akkoord voor aandelen? 14 apr
  4. TomTom rijp voor een rally? 12 apr
  5. Veilige vastgoedfinancieringen met een uitstekend rendement 06 apr
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare