Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Beleg in groei

Beleg in groei
Online shopping
9,60% *

Het is voor beleggers momenteel niet zo eenvoudig om aandelen uit groeisectoren te selecteren. Immers, in Europa groeit de economie nauwelijks, in de Verenigde Staten neemt de groei zelfs af, in Japan is al decennia tot nauwelijks groei en in China zijn de groeicijfers naar beneden bijgesteld.

Beleggers maken zich zorgen over de magere groei in veel sectoren en bij veel bedrijven. Maar voor beleggers die op zoek zijn naar groei zijn er wel degelijk mogelijkheden. Maar dan moet u wel extra kritisch in uw aandelenselectie zijn.

Het goede nieuws is dat ook in nauwelijks groeiende of stagnerende economie er echt sectoren en ontwikkelingen zijn die wèl groei vertonen. Soms gaat het dan om een tweedeling bij al lang bestaande sectoren.

Retail en luchtvaart

Als we retail eens als voorbeeld nemen: bij de klassieke, fysieke winkels is momenteel nauwelijks omzetgroei te zien en in veel gevallen zelfs omzetdaling. Maar online shopping groeit als kool! In heel Europa groeide online shopping in 2015 12,5%, tot 477 miljard euro.

Binnen de luchtvaart is een gelijksoortige ontwikkeling te zien. Traditionele luchtvaartmaatschappijen als Air France-KLM groeien nauwelijks en hebben vaak een beroerde koersontwikkeling de laatste jaren. Maar prijsvechters zoals easyJet en Ryanair groeien hard en kunnen mooie koerswinsten overleggen bovendien.

Ook bij energie is nu een duidelijke tweedeling te zien: stagnatie bij ondernemingen die actief zijn in fossiele energie en groei bij bedrijven die actief zijn in duurzame energie.

Internet of Things

En vlak daarnaast relatief nieuwe ontwikkelingen en trends niet uit. Neem Internet of Things, het bekende onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat er in 2020 zo’n 25 miljard slimme, verbonden objecten in gebruik zijn, smartphones en tablets niet meegerekend. Een groei van meer dan 400%.

Voor cyber security – waarvoor overheden en bedrijven nu simpelweg jaar na jaar regulier budget moeten vrijmaken – zijn de groeiverwachtingen ook heel hoog.

Ook de inzet van robots – onder andere in de industrie en de zorg – groeit hard. Adviesbureau Deloitte verwacht dat de gehele robotica-sector in 2020 met 300% zal groeien naar 100 miljard dollar.

Pak de groei

Als u zo alles op u in laat werken, kunt u als belegger nog steeds goed uit de voeten met de mogelijkheden die zich aandienen. Maar dan is het wel echt zaak eerst goed de groeisectoren en trends in kaart te brengen. Want daar liggen mooie kansen op groei en mogelijke koerswinst!

Wanneer u als belegger een graantje wilt meepikken van de verdere groei van de hierboven genoemde ontwikkelingen en trends, dan is het nuttig eens een kijkje te nemen bij Trend Invest, de specialist als het gaat om beleggen in krachtig groeiende trends.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links