Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Sport en fitheid: een groeimarkt

Beleggingstrend: Sport en Fit.
Sport en Fit

Mondiaal zijn steeds meer mensen bezig met hardlopen, toerfietsen en andere sporten. De kwaliteit van leven wordt door heel veel mensen steeds belangrijker gevonden. Ook speelt vergrijzing een rol, we willen op een gezonde wijze ouder worden. Daarom wordt er steeds meer op voeding gelet dan voorheen, maar zeker ook op fitheid.

Die steeds toenemende focus op bewegen en gezondheid ziet u in ons land bijvoorbeeld terug in soms bijna regelrechte files van toerfietsers in de weekenden. Ook ziet u het terug in de groei van de deelnemersvelden bij hardloopwedstrijden.

In New York voltooiden vorig jaar ruim 50.266 deelnemers, een record, het marathonparcours tussen Staten Island en Central Park. Maar ook in een land als China, met zijn groeiende middenklasse, wordt steeds meer gesport.

Effecten op gezondheid

En die sporters hebben gelijk, blijkt onder andere uit een rapport van het Nederlandse instituut TNO van een aantal jaren geleden. Bewegen heeft tal van positieve effecten op lichaam en geest, bevordert de gezondheid en verkleint het risico op ongezondheid.

Er valt dus een indrukwekkende winst te behalen op het gebied van gezondheid door simpelweg vaker en intensiever te bewegen en sporten. Als je dan weet dat sporters doorgaans niet bezuinigen op hun materiaal, is het duidelijk dat ondernemingen die onder meer sportschoenen, fietsen en andere sportartikelen verkopen hier van profiteren.

Het kan dus voor beleggers interessant zijn deze ondernemingen op de radar te hebben.

Puma en Nike

De bekende Duitse fabrikant van sportkleding en schoeisel Puma en de Amerikaanse concurrent Nike zijn bijvoorbeeld twee bedrijven die garen spinnen bij de steeds toenemende aandacht voor sport en bewegen.

Een voor beleggers misschien onbekender bedrijf is het Amerikaanse Dick’s Sporting Goods, dat zich ook richt op sportkleding en sportschoenen. Toch is de omzet van dit bedrijf dit jaar circa 6,8 miljard dollar.

Het Amerikaanse Under Armour is onder meer sterk in slimme draagbare gadgets, waarmee sporters allerlei data over hun prestaties kunnen verzamelen. En ook Accell, de Nederlandse onderneming die garen spint bij de enorme groei van toerfietsen in Europa, past helemaal binnen deze trend.

Mooie groeiverwachtingen

Uit onderzoek van onder meer het Amerikaanse Transparancy Market Research en het Britse Statista blijkt dat de groeiverwachtingen voor deze trend sterk blijven. Het laatste bureau verwacht dat de mondiale markt voor sportartikelen tussen nu en 2020 met circa 24% zal groeien.

Een interessante trend dus voor beleggers die op zoek zijn naar bovengemiddelde groei. Trend Invest heeft onlangs de Trend Sport & Fit gelanceerd, hierin zijn twaalf internationale, toonaangevende aandelen opgenomen.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

De in de toekomst te verwachten rendementen betreffen prognoses en vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links