Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Symphony International Holdings Plc

Symphony International Holdings Plc

Wij investeren met ons beleggingsfonds Janbelco BV (www.janbelco.nl) voor een belangrijk deel in ondergewaardeerde bedrijven en fondsen, liefst wanneer deze in liquidatiemodus verkeren.

KKv Secured Loan Fund

Zo kochten we vorig jaar het in moeilijkheden gekomen obligatiefonds KKv Secured loan Fund Ltd op een gemiddelde prijs van £0,18 nadat het een jaar eerder £0,80 noteerde.

Intussen heeft het fonds een nieuw management, werden vele leningen fors afgeschreven en is een strategie aangenomen om zo snel mogelijk het fonds te liquideren aan minimaal de nettovermogenswaarde van £0,36 per aandeel.

Begin maart werd reeds £0,05 per aandeel uitgekeerd, hetgeen de opbrengst was van een volledig afgeschreven lening die voor 60 % gerecupereerd werd. De huidige koers bedraagt £0,20, maar een nieuwe uitkering van £0,05is reeds aangekondigd na de verkoop van enkele leningen tegen boekwaarde.

Na die uitkering daalt de huidige aankoopprijs van  £0,20 naar £0,15. Dat is minder dan de helft van de dan door ons geschatte intrinsieke waarde van £0,31. Volgens ons is het fonds nog steeds koopwaardig.

Symphony

Het op de Londense beurs in dollar genoteerde Symphony International Holdings Plc is een meer klassieke holding met investeringen die vooral in Azië gesitueerd zijn, in landen als Thailand, Maleisië, Vietnam, India, China.

De aantrekkingskracht van deze belegging zit voor ons niet alleen in haar focus op deze economisch snelgroeiende regio maar zeker ook in de forse onderwaardering waarmee de holding op de beurs noteert. Eind december lag de intrinsieke waarde op $0,74 per aandeel bij een huidige beurskoers van $0,37; dat is een korting van 50%!

De grootste deelneming van Symphony bestaat uit aandelen Minor International, een Thais beursgenoteerd bedrijf dat meer dan 500 hotels uitbaat en 2370 restaurants. Het bedrijf werd zwaar getroffen door de corona-epidemie, maar intussen is de beurskoers voor een belangrijk deel hersteld.

Minor is het enige beursgenoteerde bedrijf in de portefeuille van Symphony, momenteel goed voor een waarde van $0,24 per aandeel. Vastgoed in Bangkok, onder andere twee kantoorgebouwen en 34 hectare grond, heeft een geschatte waarde van $0,15 per aandeel.

Met deze twee deelnemingen komen we al op een geschatte waarde boven de huidige beurskoers. Alle andere investeringen krijgt u er gratis bij, zoals 20% van een private oogkliniek met 33 vestigingen in India, een belang in de grootste onafhankelijke logistieke groep van Vietnam, vastgoed in Japan en Maleisië en kleinere deelnemingen in diverse sectoren.

Alhoewel de kostenstructuur van de holding aan de hoge kant is en er geen duidelijk dividendbeleid is, zijn we ervan overtuigd dat de onderwaardering overdreven is en een koersherstel richting $0,50 à $0,60 op termijn haalbaar zou moeten zijn.  Goed om weten is dat meer dan 25% van de aandelen aan het management toebehoort en een gereputeerd Brits aandelenfonds 15% bezit.

Meer informatie over onze beleggingen vindt u op de website, waar u tevens een exemplaar van onze maandelijkse nieuwsbrief kan aanvragen: www.janbelco.nl.

Meer over Janbelco ›

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

  1. Marktleiderschap Bitcoin is niet vanzelfsprekend 14 jun
  2. Fisher Investments Nederland legt uit hoe aandelen reageren op inflatie 09 jun
  3. Eerstekwartaalcijfers ABN AMRO voelen nog het effect van een moeizaam 2020 07 jun
  4. Prosus met anticiperende koopkans 31 mei
  5. Echte bescherming tegen inflatie met Vonovia 28 mei

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links