Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Aanvullend pensioen. Hoe is het rendement?

Aanvullend pensioen. Hoe is het rendement?

Heel wat Nederlanders sparen als aanvulling op het bedrijfspensioen voor hun eigen, aanvullende pensioen. En dat is zeker niet onverstandig nu de grote pensioenfondsen steeds meer in problemen raken.

Wat daarbij echter vaak uit het oog wordt verloren, is het rendement van dit soort polissen. Vaak blijven deze rendementen behoorlijk achter.

Lage rente

Dat kan komen doordat er bijvoorbeeld veel in rentegerelateerde beleggingen wordt geïnvesteerd. En dat levert tegenwoordig zo goed als geen rendement op.

Een mager rendement kan straks, als je met pensioen gaat, duizenden, en soms wel tienduizenden euro’s schelen. Dus niet geheel onbelangrijk.

Check je rendement

Als het rendement achterblijft, dan zou een overstap naar een aanbieder die uitzicht biedt op meer rendement te overwegen zijn. Het is dus zeker zinvol om met enige regelmaat het rendement van je polis te checken.

Als je dat wilt, kan JOUW dit ook voor je uitzoeken. JOUW heeft mensen in dienst die dat dagelijks doen. Als je jouw rendement wilt laten checken, upload dan hier je polis.

Handig tooltje

Op de website van JOUW vind je niet alleen informatie over hoe je een goed aanvullend pensioen kunt opbouwen, maar ook een handig tooltje waarmee je eenvoudig kunt berekenen hoe hard jouw pensioenkapitaal kan groeien. Maak hier je berekening.

Niet voor iedereen!

Door je kapitaal te gaan beleggen loop je natuurlijk een beleggingsrisico. Onze lijfrenteproducten zijn dan ook alleen geschikt voor mensen die zich kunnen permitteren dit risico te lopen.

Ben je financieel afhankelijk van de lijfrente-uitkering dan is het verstandig om te kiezen voor een vaste uitkering op basis van rente.


* Voor JOUW Lijfrente is een essentiële-informatiedocument opgesteld, dat je hier kan downloaden.

Aangezien JOUW Lijfrente meerdere beleggingsopties kent, kan je aanvullend op het essentiële-informatiedocument onderaan deze pagina onder ‘Documenten’ tevens het prospectus en de essentiële beleggersinformatie-documenten van de beleggingsfondsen downloaden. Deze documenten bezitten informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees deze documenten voordat je het product koopt.

De beleggingsfondsen bezitten een open-end karakter en zijn geregistreerd zijn bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Belangrijk om te weten is dat de uitkeringen bij JOUW variabel zijn, afhankelijk van het beursklimaat. De uitkeringen bij de verzekeraars zijn vast. Voor mensen die financieel afhankelijk zijn van het aanvullende pensioen is JOUW dan ook niet geschikt. Echter, als je in de positie verkeert dat je het risico van variabele uitkeringen kunt dragen, dan biedt JOUW een zeer interessant alternatief.


Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de IEX-redactie om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links