Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Welk perspectief biedt beursgang aanbieder cloud computing?

Welk perspectief biedt beursgang aanbieder cloud computing?

De beursgang van Snowflake halverwege september was een succes en ondanks de huidige crisis weet het Amerikaanse bedrijf de groei vast te houden. Zal Snowflake aan de verwachting van beleggers blijven voldoen of hen op langere termijn teleurstellen?

Overzicht cloud computing

Onder cloud computing wordt voornamelijk het delen van dataopslagcapaciteit en rekenkracht verstaan. De oplossing is met name interessant voor bedrijven die er behoefte aan hebben om grote datastromen te begeleiden, maar de vereiste IT-infrastructuur om deze data lokaal op te slaan niet willen of kunnen realiseren. Cloud computing is ook interessant voor bedrijven die belangrijke of variërende rekenkracht nodig hebben. Aanbieders kunnen deze benodigde flexibiliteit bieden.

Cloud computing zorgt er daarmee voor dat bedrijven hun IT-kosten kunnen verlagen, omdat zij alleen betalen voor de opslagcapaciteit en rekenkracht die zij daadwerkelijk gebruiken. Daarbij hoeven zij niet te beschikken over een eigen IT-infrastructuur.

Het idee om dataopslag en rekenkracht te delen werd al in de jaren zestig van de vorige eeuw geopperd, maar de ontwikkeling van cloud computing zoals wij die nu kennen is pas in de jaren negentig en het begin van deze eeuw op gang gekomen. Dit is mede te danken aan de toename van dataopslagcapaciteit en de ontwikkeling van snellere processoren. Aan het begin van deze eeuw begonnen enkele grote Amerikaanse bedrijven met hun cloud computing-diensten. Amazon lanceerde zijn dienst in 2006, Google in 2008 en Microsoft in 2010.

Snowflake naar de beurs

Snowflake werd in 2012 opgericht en het Californische bedrijf groeide al snel uit tot een van de belangrijkste aanbieders van cloud computing-diensten. Het bedrijf biedt niet alleen dataopslagcapaciteit en rekenkracht, maar ook data-analysetools.

Snowflake was in staat om in korte tijd zijn klantenkring te vergroten en heeft momenteel meer dan 3.000 klanten wereldwijd, waaronder volgens Forbes enkele grote Amerikaanse bedrijven. Door de uitbreiding van het klantenbestand nam ook de omzet van Snowflake in de afgelopen jaren sterk toe. Zo steeg die van $96,7 miljoen in 2018 naar $264,7 miljoen in 2019 en analisten verwachten dat de omzet ondanks de huidige crisis in 2020 verder is gestegen.

Om de groeistrategie te financieren heeft het bedrijf meermaals zijn beschikbare kapitaal verhoogd. Zo haalde Snowflake in oktober 2018 nog $450 miljoen op en in februari van dit jaar $479 miljoen. De laatste en logische stap voor het bedrijf was om naar de beurs te gaan. Met de beursgang in september haalde Snowflake $3,4 miljard op en dat was daarmee voorlopig een van de grootste beursgangen van het jaar.

Koersontwikkeling

Omdat het bedrijf nog maar kortgeleden naar de beurs is gegaan, kan alleen over deze periode de koersontwikkeling worden geanalyseerd. De introductiekoers werd vastgesteld op $120 en na de eerste handelsdag sloot het aandeel op $253,93. Op 9 november opende de aandelenkoers op $263,44.

De toekomstige koers van het aandeel is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Mis nooit meer een investeringsidee. Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Vontobel!

Vontobel producten op Snowflake zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee: Snowflake

SNOW BEST Turbo Long
SNOW BEST Turbo Long
SNOW BEST Turbo Short
SNOW BEST Turbo Short

 

Ontdek Vontobels productaanbod op beursproducten.vontobel.com/NL/NL/Home.


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Meer over Bank Vontobel Europe AG ›
  1. Beleggingsidee: ArcelorMittal 25 nov
  2. label connect Value, Microcaps, Verenigd Koninkrijk: Do or Don't? 24 nov
  3. Peloton Interactive profiteert van sluiting Amerikaanse sportscholen 24 nov
  4. Waarom Fisher Investments Nederland gelooft dat monetaire verruiming meer kwaad dan goed doet 23 nov
  5. label connect Hoe technologie bijdraagt aan hoog rendement in private equity-fondsen 23 nov
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare