Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: Air France-KLM

Investeringsidee: Air France-KLM

Air France-KLM legt de focus op kostenreductie om verdere groei in een onzekere markt te realiseren.

Air France-KLM behoort tot een van de marktleiders binnen de luchtvaartmarkt. De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij beschikt over een van de grootste vliegnetwerken binnen Europa en daarbuiten, met in totaal 129 lange afstandsvluchten.

De meeste van deze vluchten landen of vertrekken vanaf de Amsterdam Schiphol en Paris CDG. Deze twee internationale vliegvelden behoren beide tot de top vier grootste vliegvelden van Europa.

Air France-KLM opereert in alle belangrijke luchtvaartmarkten, waarbij de omzet uit deze markten redelijk gelijk verdeeld is. Geen van de markten is goed voor meer dan een derde van de totale omzet van de groep.

Portfolio

Het portfolio van de luchtvaartmaatschappij bestaat uit sterke merken die allen voordeel halen uit hun uitstekende reputatie wereldwijd. Het nieuwste merk van het bedrijf is Joon, een low-budget dochteronderneming van Air France dat zich voornamelijk richt op langeafstandsvluchten vanuit Frankrijk.

De groep verwacht dat Joon de groei verder zal stuwen, door het handhaven van routes met een lage winstgevendheid en het herintroduceren van afgestoten routes. Bovendien gebruikt Air France-KLM Joon als testcase voor nieuwe diensten, technologieën, cateringmogelijkheden en cabine designs.

Binnen de markt voor kort afstandsvluchten heeft de luchtvaartmaatschappij eveneens sterke vooruitgang geboekt met Transavia. Deze maatschappij is marktleider binnen de markt voor low-budget vluchten in Frankrijk en Nederland. Transavia vervoerde over het eerste halfjaar van 2018 meer dan 7,3 miljoen passagiers. In vergelijking met het eerste halfjaar van 2017 is dit een toename van 7,4%.

Koersverwachting

In 2018 bood Air France-KLM ruim 314 bestemmingen in meer dan 116 landen aan, inclusief 78 nieuwe routes. Toch blijven de vooruitzichten onzeker door de wereldwijde geopolitieke spanningen en de stijgende brandstofprijzen.

Ondanks dat de kerosinekosten voor Air France-KLM over heel 2018 naar verwachting met 450 miljoen euro zullen toenemen, rekent de groep erop dat de totale netto schuld verder wordt teruggebracht.

De koers van Air France-KLM is flink gekelderd als gevolg van de stakingen in Frankrijk eerder dit jaar. Deze hebben uiteindelijk over het eerste halfjaar van 2018 een negatief effect op de omzet gehad van 355 miljoen euro. Sindsdien is de koers van het aandeel echter weer gestegen.

De toekomstige koers is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Vontobel producten op Air France-KLM zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee Air France-KLM

Ontdek Vontobel's productaanbod op www.beursproducten.vontobel.com/NL/NL.

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links