Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: SBM Offshore

Investeringsidee: SBM Offshore

SBM Offshore presenteerde onlangs zijn halfjaarcijfers op 9 augustus 2018. Het bedrijf liet solide resultaten zien, ondanks de onrust binnen de oliesector. Het tij lijkt te keren voor met name de Turnkey sector en SBM Offshore is bezig met twee grote projecten.

Ten eerste het Castberg turret Mooring System project en ten tweede het FPSO Liza 1 project, waarbij beide projecten nog steeds op schema zouden liggen. FSPO staat voor Floating Production Storage and Offloading Vessel. Het gaat hier om schepen die zorg dragen voor het transport en de verwerking van koolwaterstof dat kan worden opgeslagen.

Fast4Ward

Het FPSO Liza 2 project is al in de prijzen gevallen met een FEED (Front End Engineering and Design) Award. Het project maakt onderdeel uit van SBM’s Fast4Ward strategie, dat zich richt op het verbeteren van de rendabiliteit en daarmee de terugverdientijd van diepzeeprojecten.

Volgens het bedrijf hebben diepzeeprojecten doorgaans een lager gemiddelde break-even prijs dan schalieolieprojecten. De gemiddelde terugverdientijd van schalieolieprojecten ligt met twee jaar echter veel lager in vergelijking tot diepzeeprojecten, waar dit gemiddeld zeven tot acht jaar betreft.

Het verder implementeren van de Fast4Ward strategie is daarom van cruciaal belang voor SBM Offshore.

Resultaten H1

De totale omzet van SBM Offshore daalde het eerste halfjaar op jaarbasis met 3% naar $808 miljoen. De EBITDA steeg daarentegen met 50% naar $647 miljoen. Vooral de Turnkey divisie is verantwoordelijk voor deze stijging.

Verder verwacht het bedrijf een tekort in de energielevering halverwege 2020, als gevolg van jarenlange achterblijvende investeringen in de ontwikkeling van nieuwe projecten. Dit tekort kan mogelijk in het voordeel werken van SBM Offshore.

SBM Offshore is recent akkoord gegaan met een schikking met de Braziliaanse overheid aangaande het Petrobras omkoopschandaal. SBM Offshore zal een boete betalen van in totaal $148 miljoen.

Door het voldoen van deze boete kunnen SBM Offshore en Petrobras weer zaken doen en mogelijk nieuwe opdrachten bij elkaar uitzetten. Het is echter afwachten of dit ook in de toekomst daadwerkelijk zal gebeuren.

Producten

De toekomstige koers is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Vontobel producten op SBM Offshore zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee: SBM Offshore

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links