Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: ArcelorMittal

Investeringsidee: ArcelorMittal

De staalproducent uit Luxemburg heeft vooruitgang geboekt met het Action 2020-plan. Het Action 2020-plan richt zich voornamelijk op het verbeteren van de winstgevendheid van ArcelorMittal. Het plan heeft in 2017 al voor een verbetering van het bedrijfsresultaat gezorgd van $ 0,6 miljard.

Vooral wat betreft de activa-optimalisatie binnen de Verenigde Staten en de herstructurering van de Europese activiteiten heeft ArcelorMittal veel progressie geboekt. Zo zet het bedrijf zijn kasoverschot in om schulden verder terug te kunnen brengen. De kostenreductie die dit uiteindelijk met zich mee zal brengen wil het bedrijf terug laten vloeien richting zijn aandeelhouders.

De resultaten over het eerste kwartaal van ArcelorMittal lieten een stijging van de EBITDA zien met 17,3% tot € 2,5 miljard op kwartaalbasis. Dit zou neerkomen op een EBITDA van $ 118 per ton ijzererts. Het bedrijf profiteerde vooral van toegenomen staalverschepingsvolumes en prijsstijgingen. Zo stegen de staalprijzen op kwartaalbasis met 8,2%. 

Nieuwe toepassing staal

Recent introduceerde ArcelorMittal een nieuwe toepassing van staal in de bouw. Dit concept wordt ook wel ‘steligence’ genoemd en biedt een nieuwe constructiemethode, waarbij gemodulariseerde staalcomponenten worden toegepast wanneer dit mogelijk is. Volgens de staalproducent zou dit de kosten voor de aanleg van funderingen met 39% moeten verlagen en de kosten voor de bouw van gevels, trappenhuizen en andere bouwtechnische componenten met 11% in vergelijking tot oudere constructiemethodes.

Steligence is het resultaat van jaren onderzoek naar de ontwikkeling van staalverwerking binnen de bouw. Deze technologie kan voor nieuwe kansen zorgen voor de staalproducent uit Luxemburg. Het blijft echter afwachten of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. 

Koopadvies

Een meerderheid van de analisten geeft een koopadvies voor het aandeel. Op het moment van schrijven wordt het aandeel verhandeld voor circa € 27,30 (22-06-2018). Het hoogste koersniveau voor dit jaar ligt tot nu toe op € 30,62.

De toekomstige koers van het aandeel is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen. 

Vontobel producten op de ArcelorMittal zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee ArcelorMittal

Ontdek Vontobel’s productaanbod op www.beursproducten.vontobel.com/NL/NL.

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Meer over Bank Vontobel Europe AG ›

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

  1. AEGON uit de startblokken 02 aug
  2. Stagnerende groei noopt Netflix tot aanboren nieuwe markt 29 jul
  3. Volkswagen wil brandstofmotoren en bijbehorende emissieschandalen voorgoed achter zich laten 13 jul
  4. Fisher Investments Nederland: weinig voortekenen van een bearmarkt 12 jul
  5. Inflatie? Tijd voor waakzaamheid, te vroeg voor bezorgdheid 12 jul

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links