Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: Aegon

Investeringsidee: Aegon

Aegon staat er financieel gezien beter voor dan een jaar geleden. De verzekeraar profiteerde vooral van de Amerikaanse belastinghervorming, maar ondervond tegelijkertijd hinder van de zwakke dollar. Nu de Amerikaanse munt sterker lijkt te worden kan dit effect hebben op de prestaties van Aegon.

Resultaten Q4

Begin februari presenteerde Aegon zijn resultaten over het vierde kwartaal van 2017. De verzekeraar zag dankzij de belastinghervorming in de Verenigde Staten en een daaruit voortvloeiend eenmalig belastingvoordeel de nettowinst op jaarbasis ruim verdubbelen tot €986 miljoen.

Wel daalde het onderliggende resultaat over dezelfde periode met 5% tot €525 miljoen als gevolg van een zwakkere dollar en minder verkochte schade- en aanvullende zorgverzekeringen. Verder zag Aegon de solvabiliteitsratio over het laatste kwartaal van 2017 met zes basispunten verbeteren tot 201%.

Het dividend over heel 2017 is uitgekomen op €0,27 per aandeel, 4% hoger ten opzichte van 2016. Het betekende het zesde jaar op rij dat Aegon zijn dividend opwaarts bijstelde.

Begin april rondde Aegon de verkoop van zijn Ierse activiteiten af. De transactie levert de verzekeraar naar verwachting €195 miljoen op, wat wel een boekverlies van €95 miljoen zou betekenen. Door de verkoop zal de solvabiliteit van Aegon naar verwachting met 4 procentpunten verbeteren. Analisten gaan er van uit dat Aegon in de komende periode meer desinvesteringen zal doen om de financiële positie verder te versterken.

Go coco

Ondertussen begeeft Aegon zich ook voorzichtig op de markt van coco’s (contingent convertibles). Deze worden ook wel bufferobligaties genoemd en lijken op de traditionele converteerbare obligaties. Een coco is het risicovolste schuldpapier dat financiële instellingen kunnen uitgeven en bij nood kunnen omzetten in aandelen.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering in april heeft Aegon toestemming gevraagd voor het uitgeven van nieuwe aandelen wanneer dit nodig is voor de uitgifte van een coco. De markt voor coco’s die zijn uitgegeven door verzekeraars is nog vrij nieuw. Op het moment van schrijven hebben pas drie verzekeraars deze uitgegeven.

Afgewacht moet worden of en zo ja wanneer Aegon deze schuldpapieren zal uitgeven. Verder maakte Aegon eind mei bekend zijn eeuwigdurende obligatie ter grote van €200 miljoen en een couponrente van 6% op 23 juli af te lossen.

Verwachtingen

Na de vierdekwartaalcijfers steeg de koers van Aegon gestaag tot een voorlopig hoogtepunt van €6,13 (op 23 april 2018). De afgelopen weken is de koers echter gedaald tot het huidige niveau van €5,62 (op 25 mei 2018).

De toekomstige aandelenkoers is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Vontobel producten op Aegon zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee Aegon

Ontdek Vontobel's productaanbod op www.beursproducten.vontobel.com/NL/NL.

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links