Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Investeringsidee: AB InBev

Door Bank Vontobel Europe AG op 08 mrt 2018 | Onderwerp: Bank Vontobel Europe AG | Categorie: Beleggingsideeën

Investeringsidee: AB InBev

De opkomst van de grootste brouwer is naar het volgende niveau gebracht.

Op 1 maart 2018 publiceerde AB InBev zijn resultaten over heel 2017. Vorig jaar was een transitiejaar voor AB InBev, waarin de beste onderdelen van AB InBev en SABMiller werden samengevoegd. Laatstgenoemde werd eind 2016 door AB InBev overgenomen voor bijna €100 miljard.

Dit betekende een van de grootste overnames in de geschiedenis en de geboorte van een wereldleider in het biersegment. Volgens het bedrijf bezit AB Inbev 7 van de 10 meest waardevolle biermerken ter wereld. Bovendien heeft het bedrijf meer dan 500 verschillende merken in zijn portfolio, verspreid over alle prijscategorieën en alle geografische gebieden, waardoor AB InBev een uitstekende marktpenetratie over de hele wereld heeft.

Sterke resultaten

Over heel 2017 realiseerde AB InBev sterke resultaten, met een totale stijging van de omzet op jaarbasis van 9.8%. De grootste merken in de portfolio van AB InBev waren de belangrijkste drijfveren voor deze prestatie. Budweiser zag de wereldwijde omzet op jaarbasis stijgen met 4.1%, terwijl Stella Artois een omzettoename van 12.8% realiseerde, dankzij de verkopen in Noord-Amerika en door het merk aan te bieden bij nieuwe klanten in Australië en Zuid-Amerika.

Verder groeide de omzet van Corona wereldwijd met 19.9%. Wanneer wordt ingezoomd op de financiële cijfers van het bedrijf, zegt AB InBev in zijn financieel jaarverslag over 2017 dat de EBITDA op jaarbasis is gegroeid met 13.4%. Daarnaast steeg de algehele omzet per hectoliter met 5.1% en de winst per hectoliter over dezelfde periode met 9.8%. 

Koopadvies

Een meerderheid van de analisten geeft het aandeel een koopadvies. Op dit moment wordt het aandeel verhandeld op circa €92.46 (08.03.2018), wat dichtbij de hoogste aandelenkoers over de afgelopen zes maanden ligt (EUR 105.49).

De toekomstige aandelenkoers is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Vontobel producten op AB InBev zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee: AB InBev

Ontdek Vontobel’s productaanbod op www.beursproducten.vontobel.com/NL/NL

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.