Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: ING Groep

Investeringsidee: ING Groep

ING Groep is een van de zwaargewichten binnen de AEX-index en zag vanaf het begin van dit jaar de aandelenkoers met ruim 17% oplopen. Dit komt mede door een positief sentiment onder beleggers over Europa en de financiële sector.

Uit een recente rondgang door Bank of America Merrill Lynch onder fondsmanagers wereldwijd komt naar voren dat het sentiment over aandelen in de eurozone zeer positief is. Van de ondervraagde managers verwacht 57% dat de Europese economie in de komende twaalf maanden verbetert. Dit is fors meer dan de 46% van september. Zij geven dan ook aan dat long gaan in Europese aandelen een van de meest uitgevoerde transacties is.

Belangrijkste redenen

De belangrijkste reden voor de verwachting van een verder economisch herstel in Europa is volgens Bank of America Merrill Lynch een wereldwijd economische versnelling, gevolgd door een herstel van de consumentenvraag in de eurozone en een stijging van de kapitaaluitgaven.

De ondervraagde fondsmanagers stellen verder dat zij aandelen in Duitsland en Frankrijk het meest koopwaardig vinden, gevolgd door Nederland, Zweden en Spanje.

Het grootste risico dat de fondsmanagers zien is een politieke misstap door de Federal Reserve of de Europese Centrale Bank, gevolgd door de geopolitieke risico’s rondom Noord-Korea en het gevaar van een crash op de wereldwijde obligatiemarkten.

Kwartaalcijfers

Eind mei van dit jaar schreven wij nog over de positieve eerstekwartaalcijfers van ING Groep. Deze trend wist het bedrijf in het tweede kwartaal door te trekken. De nettowinst steeg op jaarbasis met 5,9% tot 1,37 miljard euro, terwijl het onderliggend resultaat voor belastingen nagenoeg gelijk bleef op 1,99 miljard euro.

Verder gaf ING het afgelopen kwartaal voor 6,4 miljard euro aan nieuwe leningen uit, terwijl er voor 5,3 miljard euro aan spaargeld werd geïncasseerd. Op 2 november worden de derdekwartaalcijfers gepresenteerd.

Rating verhoogd

Eind september verhoogde kredietbeoordelaar Moody’s zijn rating voor ING Bank van A1 naar Aa3, terwijl de rating voor ING Groep werd gehandhaafd op Baa1. De verhoging is volgens Moody’s gebaseerd op de verwachting van een significante uitgifte van kapitaal en aanvullende schulden, om op deze manier te voldoen aan toekomstige wettelijke eisen.

Een eerste stap om de kapitaalspositie te verbeteren zette ING op 15 oktober door voor 500 miljoen dollar aan eeuwigdurende obligaties af te lossen. Verder stelde Moody’s dat Nederlandse banken, in tegenstelling tot Europese sectorgenoten, dankzij doorgevoerde kostenbesparingsprogramma’s efficiënter zijn geworden. Toekomstige ontwikkelingen moeten echter worden afgewacht.

Een van de risico’s voor ING is de Brexit. Waar veel financiële instellingen besloten om activiteiten over te hevelen van Londen naar andere Europese steden, koos ING er vorig jaar juist voor de handelsvloeren in Amsterdam en Brussel naar Londen te verplaatsen. Vooralsnog is onduidelijk wat de uitkomsten van de Brexit-onderhandelingen tussen De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zullen zijn en de impact daarvan.

Vontobel producten op ING zijn verkrijgbaar bij DEGIRO, Lynx en Interactive Brokers.

Investeringsidee: ING Groep

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links