Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: Nasdaq

Investeringsidee: Nasdaq

De Nasdaq brak de afgelopen periode meermaals zijn eigen record, maar is net als andere indices onder druk komen te staan door de geopolitieke spanningen wereldwijd.

Nasdaq staat voor National Association of Securities Dealers Automated Quotations en is sinds 1999 de grootste aandelenbeurs van de Verenigde Staten. Op de beurs worden voornamelijk bedrijven verhandeld die actief zijn in de sectoren technologie en biotechnologie.

In de Nasdaq-100 staan onder meer bekende technologiebedrijven als Microsoft, Intel, Facebook, Alphabet en Amazon, maar ook biotechnologiebedrijven Gilead Sciences en Biogen hebben in dezelfde index een notering.

Snap

Een van de meest recente en grootste beursgangen voor de Nasdaq-100 was Snap Inc, de moedermaatschappij van Snapchat. Op 2 maart haalde Snap met een introductiekoers van 17 dollar in totaal 3,4 miljard dollar op.

Beursgangen die voor de Nasdaq op de planning staan zijn de Latijns Amerikaanse reismaatschappij Despegar.com en het Chinese biotechnologiebedrijf Zai Lab. Deze bedrijven willen via de beursgang respectievelijk 100 miljoen dollar en 115 miljoen dollar ophalen.

Apple is momenteel de absolute zwaargewicht binnen de Nasdaq en zet vaak de toon. Over het fiscale derde kwartaal, dat op 1 juni eindigde, zag Apple de omzet op jaarbasis stijgen van ruim 7% tot 45,4 miljard dollar, terwijl de winst per aandeel verbeterde van 1,42 dollar naar 1,67 dollar.

Daarbij wijst Apple erop dat inmiddels 61% van de omzet buiten de VS wordt gerealiseerd. De koers van Apple is de afgelopen periode opgelopen en bood op deze manier steun aan de Nasdaq.

Recordreeks

Net als veel andere Amerikaanse indices is de Nasdaq afhankelijk in hoeverre president Donald Trump zijn plannen kan doorvoeren en welke beslissingen hij neemt op het wereldwijde strijdtoneel. Lange tijd had de markt hoop dat Trump de Amerikaanse economische groei verder zou weten aan te jagen.

De Nasdaq-100 zette mede daardoor samen met de S&P 500 een recordreeks neer en stond de Nasdaq-100 eind juli op een voorlopig hoogtepunt van 5,950.73 punten.

De afgelopen weken is er echter een verval ingetreden, onder meer door de opgelopen geopolitieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea. Op het moment van schrijven zijn deze spanningen weer enigszins afgenomen en herstellen indices waaronder de Nasdaq zich weer.

Verwachting analisten

Sommige analisten verwachten dat in de komende periode de Nasdaq verder zal dalen, maar de meeste analisten denken dat de index aan het einde van dit jaar hoger staan ten opzichte van eind 2016.

De technologiebeurs staat momenteel op een hoog niveau, maar analisten verwachten niet een technologiebubbel zoals rond het begin van deze eeuw. Het verschil is volgens hen dat de huidige koersstijging wordt ondersteund door verbeterde winsten, zowel de gerealiseerde als verwachte winst.

Afgewacht moet worden hoe de Amerikaanse economie zich zal ontwikkelen en in hoeverre Trump zijn geplande beleid kan doorzetten.

De producten zijn verhandelbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee: Nasdaq

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links