Login
 
IEX Beleggingsideeën Advertorial

Investeringsidee: DAX

Door Bank Vontobel Europe AG op 12 apr 2017 | Onderwerp: Bank Vontobel Europe AG | Categorie: Beleggingsideeën

Investeringsidee: DAX

De DAX 30 is de belangrijkste beursindex van Duitsland en bestaat uit de dertig grootste Duitse bedrijven op basis van hun beurswaarde. Onder andere marktleiders als Volkswagen, Basf en Allianz behoren tot de DAX.

Bedrijven in de DAX hebben de karakteristieken dat zij relatief veel van hun producten exporteren richting het buitenland.

Aandelenmarkten wereldwijd genoten sinds de verkiezing van Donald Trump in november 2016 van een bullish sentiment. De vreugde over Trumps verkiezingsoverwinning behoort inmiddels echter tot het verleden. De mogelijkheid dat Trump-getrouwen banden hebben met Rusland blijft daarnaast de krantenkoppen domineren en kan tot nog meer bezorgdheid bij beleggers leiden.

Positief effect

De rally na de verkiezing van Donald Trump in de Verenigde Staten, die zichtbaar was bij een groot deel van de belangrijkste indices wereldwijd, had een positief effect op de DAX.

De Duitse index staat momenteel rond 12.300 punten en daarmee rond het hoogste niveau ooit. Daarnaast ondersteunt de zeer lage wisselkoersverhouding van de euro-dollar de groei van Duitse bedrijven, omdat hun producten hierdoor goedkoper worden in het buitenland.

Het merendeel van de export wordt verhandeld in dollar, waardoor een zwakke euro positief is voor de Duitse economie.

Rente en Trump

De kans dat de Europese Centrale Bank (ECB) zijn rente verhoogt lijkt niet groot. Uit de laatste inflatiedata komt naar voren dat de inflatie in de eurozone in maart op 1,5% stond, wat lager was dan verwacht. Afgewacht moet worden hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.

Een ander twistpunt is de onzekerheid over Trump’s economische beleid. De nieuwe president heeft vooralsnog niet concreet aangegeven wat zijn plannen zijn voor de Amerikaanse economie. Deze onzekerheid kan de komende periode een negatief effect hebben op de aandelenmarkten wereldwijd.

Investeringsidee DAX

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.