Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Zwitserse nauwkeurigheid

Zwitserse nauwkeurigheid

Begin dit jaar heeft Vontobel de Nederlandse markt betreden en wij beiden momenteel drie type producten aan:

  • turbo’s
  • BEST turbo’s
  • Bull & Bear certificaten

Waar turbo’s een stoploss hebben om het verlies op geïnvesteerde kapitaal te limiteren, is bij een BEST turbo het financieringsniveau gelijk aan de knock out. BEST staat voor Barrier Equal STrike en de prijsbepaling verschilt van gewone turbo’s.

Omdat het stoplossniveau op hetzelfde niveau ligt als het financieringsniveau, kan er een hogere hefboom worden bereikt dan bij de gewone turbo. Het feit dat bij een BEST turbo het stoplossniveau gelijk is aan het financieringsniveau, betekent dat er bij het effectueren van de stoploss nooit een restwaarde overblijft die aan de belegger wordt uitgekeerd. De belegger kan echter nooit meer verliezen dan de inleg.

Een aanbieder loopt het risico rondom de afwikkeling van een BEST, omdat niet gegarandeerd is dat dit plaatsvindt op het exacte stopplossniveau en dus het financieringsniveau. Om dit risico af te dekken vraagt de aanbieder een extra premie.

Dit wordt de gap risk-premie genoemd en de hoogte wordt door de aanbieder zelf bepaald en naar eigen discretie aangepast. Het in rekening brengen van een gap risk-premie heeft invloed op de waarde van de BEST turbo en zorgt ervoor dat de prijsvorming niet volledig transparant is.

De meeste Nederlanders handelen in turbo’s en BEST turbo’s, maar Vontobel heeft ervoor gekozen om daarnaast ook Bull & Bear certificaten aan te bieden. Deze producten zijn erg populair in de rest van Europa, maar nog niet in Nederland. Daarom willen we ons productenpalet uitbreiden.

Toegewijd aan kwaliteit

Vontobel onderscheidt zich binnen de markt niet alleen door een uitstekende markttoegang en liquiditeit voor private en institutionele beleggers, maar ook door de nauwkeurigheid van de marketmakercapaciteiten waar Zwitsers om bekend staan.

Dit is onder meer te danken aan een zeer efficiënt en sterk geautomatiseerd handelssysteem in combinatie met lokale kennis. We zijn toegewijd om te zorgen voor een hoge kwaliteit marketmaking door het bieden van de hoogste liquiditeitsniveaus, continue quotatie en krappe spreads.

Niet alleen diverse prijzen die Vontobel in de wacht sleepte onderstrepen dit, maar ook de sterke marktposities in onder meer Zwitserland en Duitsland.

Vontobel heeft recent nieuwe turbo’s en Best turbo’s in Nederland gelanceerd voor grondstoffen, edelmetalen en valuta en zal in de toekomst meer producten lanceren. Op de website van Vontobel vindt u alle producten en meer informatie..

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links