Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: AEX mag dippen

TA: AEX mag dippen

Wekenlang hebben we de bulls in actie gezien. Zij stuwden de AEX in een kort tijdsbestek naar hogere niveaus, waarbij er wel eens vraagtekens werden geplaatst bij zoveel euforie op het speelveld.

In de afgelopen dagen werd de roep naar een gezonde correctie of afkoeling groter en groter. Welnu, mijn NBTrade Indicator meldt dat het tijd is voor een dip naar mogelijk 513. Lees maar verder.

Prachtige rit

Ik ga met u terug op de dagkaart naar eind december toen de AEX rond 480 schommelde. De NBTrade indicator stond toen in het rood, een indicatie van overdreven negatief sentiment. Er volgde dan ook rap een opleving naar de SMA lijn rond 505, keurig begeleid door de indicator in een groene stand.

Daarna werd het even zoeken voor de spelers, maar uiteindelijk wisten zij door te stomen naar 537/538 met regelmatig een waarschuwing van de indicator dat er sprake was van licht overdreven euforie. Maar mijn swingteller telde rustig door in een nieuwe upswing, dus de bulls hielden de leiding.

Maar nu staat er swing +9 op het bord met gisteren al een zwarte candle en vandaag een OB downcross in de RSI. De NBTrade Indicator kleurt nu blauw, dus een afkoeling lijkt aanstaande.

Eerst dippen

Het is altijd raadzaam om meerdere technische bevindingen te combineren om tot een oordeel te komen aangaande het toekomstige koersverloop. Zo combineer ik mijn Dashboard signalen en NBTrade Indicator bevindingen.

Welnu, een swingteller op +9, RSI onder de OB lijn en een blauwe NBTrade Indicator sturen aan op een dip ofwel countertrend beweging richting de Fibo grid op 513 tot zelfs 505 SMA lijn. Wellicht iets hoger bodemen, dat zien we later wel, maar vooralsnog mogen de beren tijdelijk de regie voeren.

AEX Turbo Long van BNP Paribas Markets.

AEX Turbo short van BNP Paribas Markets.

AF

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare