Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Philips aan de top

TA: Philips aan de top

In de eerste maand van dit jaar heeft menig fonds uitstekend gepresteerd, zo ook Philips. Maar op het korte termijn speelveld zijn de bulls toe aan een pauze en mogelijk een stap terug. Althans, dat indiceert mijn NB Trade Indicator die een gele kleur afgeeft ter illustratie van overdreven sentiment boven in het veld.

Kortom, pak de winst en wacht op nieuwe koopkansen. Ik zal deze strategie nader voor u duiden.

Prachtige rit

Ik ga met u terug op de dagkaart naar begin januari toen de koers rond 29+ schommelde in een toen nog solide downtrend. De RSI raakte toen bijna de OS-lijn, maar vooral mijn NB Trade Indicator gaf aan dat de bulls de intentie hadden om verloren terrein terug te winnen.

De indicator veranderde van blauw (down status) naar groen (up status) en sindsdien ging het als een trappetje omhoog, elke dag groeide het groene staafje. Dit ging gepaard met een koersstijging tot boven de SMA lijn, geen enkele tegensparteling van de beer, de bulls stoomden door tot aan de 34+ rode streep aan toe. Maar hoe nu verder?

Topvorming

Nu weet u ongetwijfeld dat rood niet de favoriete kleur van een stier is (weet u trouwens dat een stier kleurenblind is, waardoor je net zo makkelijk met een blauwe lap kunt wapperen?), dus een hapering bij de rode streep lag voor de hand, mede gevoed door de RSI die nu met een OB downcross dreigt.

Maar ook mijn NB Trade Indicator stuurt aan op topvorming en een dip naar de SMA lijn op krap 32. De gele kleur indiceert dit in ieder geval. Is het dan verkeerd om de eerste winsten in dit jaar op Flip posities veilig te stellen? En vervolgens een dip af te wachten, danwel een overtuigende breakout boven 34 om nieuwe posities in te nemen? Aan u de keuze.

Philips Turbo Long van BNP Paribas Markets.

Philips Turbo short van BNP Paribas Markets.

AF

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.