Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Hoogtevrees bij Air France-KLM

TA: Hoogtevrees bij Air France-KLM

Hoe ziet een chart van een vliegmaatschappij er uit als er sprake is van hoogtevrees? Tijd voor een luchtzak of het starten van de landingsprocedure? Dit zou wel eens het geval kunnen zijn op de dagkaart van AirFrance KLM, althans zo indiceert mijn Trade Indicator.

Een nadere duiding is op zijn plaats.

Steile take off

Ruim een week terug noteerde de koers rond 9,65, gelijk aan de bovenkant van een trading range die toen valide was. Maar toen vonden de bulls het wel goed, zij kwamen rap in actie en met een serie felle witte candles werd de koers in een kort tijdsbestek omhoog gestuwd naar 11,23, wat een take off zeg, plat in je stoel als u begrijpt wat ik bedoel.

Swingteller inmiddels op +8, RSI als spanningsmeter tegen de OB lijn en mijn Trade Indicator met een gele kleur. Dit laatste indiceert overdreven positief sentiment.

Eerst afkoelen

Alle indicatoren sturen aan op topvorming als opmaat voor een dip of afdaling naar de Fibo zone rond 10,25 tot 9,65. Een correctie tot aan de SMA lijn zal de trend valideren en weer koopkansen aanreiken voor korte termijn trendvolgende beleggers.

Maar zij moeten waarschijnlijk eerst toezien hoe de beren in het luchtruim hun vlucht zullen uitvoeren. Als u parachute springen leuk vindt, moet u meedoen met de beer, succes! 

Air France-KLM Turbo's van BNP Paribas Markets.

AF

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.