Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Air France-KLM in duikvlucht

Door Nico Bakker op 17 aug 2018 | Onderwerp: BNP Paribas | Categorie: Beleggingsideeën

TA: Air France-KLM in duikvlucht

In de afgelopen weken wist AirFrance KLM menig belegger te verbazen door zo sterk op te lopen. We hebben vanuit technisch oogpunt steeds gewezen op overdreven sentiment op de dagkaart. Het was een kwestie van tijd wanneer de koers in een duikvlucht zou geraken.

Welnu, de beren slaan flink toe vandaag. Dat biedt short kansen voor de offensief ingestelde swingtrader. Lees maar verder.

Stuiptrekking

Op de dagkaart is duidelijk te zien dat vanaf circa 7,20 euro de bulls het voortouw namen door met solide witte candles noordwaarts te trekken. Ondersteund door de swingteller en RSI wisten ze op te stomen tot 9+ aan toe.

Daar kondigde de swingteller in combinatie met een zwarte candle topvorming aan als opmaat voor een afkoeling. Die kwam dan ook rap, maar de beren kwamen niet verder dan de sprietensteun op 8,38 euro.

De bulls namen snel het stokje over en persten de koers opnieuw naar de 9+ zone. De RSI als spanningsmeter gaf hierbij aan dat die bullenactie mogelijk de laatste stuiptrekking zou kunnen zijn om daarna echt te corrigeren. Welnu, het Bearish Engulfing patroon van vandaag is een duidelijke aanzet.

Duikvlucht

Vanaf de 9+ zone is dus sprake van een flinke correctie, maar tot hoever dan? In eerste instantie een afdaling naar de Fibo zone op 8+ tot 7,60 euro.

Dat is al een aardige stap als je als offensieve belegger aan de shortkant mee wilt doen. De afstand met de SMA zal dan tot nul zijn gereduceerd, dus dan is bodemvorming mogelijk.

Of gaan de beren onder 7,60 euro een trendbreuk bewerkstelligen? Dat zien we dan later wel.

Voor nu moeten we eerst bezien hoe de verwachte duikvlucht zich verder ontwikkelt. Dat biedt derhalve short kansen voor de countertrend spelers.

De voortgang van het koersverloop van AirFrance KLM zullen we melden met Tweetberichten onder de naam @TheDailyTurbo, inclusief een update van de dagchart.

BNP Paribas Turbo’s Air France-KLM

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.