Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Prosus met anticiperende koopkans

Prosus met anticiperende koopkans

“Technische analyse: de kunst van het zoeken naar kansen en bedreigingen”, zo staat vandaag op mijn scheurkalender. Zoekende naar een spannende chart voor deze column viel mijn oog op de dagkaart van Prosus. Daar bereiden de bulls een uitbraak voor, hetgeen leidt tot een anticiperende koopkans. Lees maar verder!

Afzwakkende downtrend

Op afstand gezien is er nog steeds sprake van een dalende trendfase, de candles staan immers onder een dalende SMA-lijn. Maar de trend zwakt af, want ik zie thans geen proces meer van dalende toppen en dalende bodems.

klik om te vergroten

Meer trading dan trending zou je kunnen zeggen, met de groene streep op €81,77 als steunlijn en de rode streep op €86,40 als weerstand. Hamvraag is uiteraard of het de bulls gaat lukken om uit de range te breken, of dat de beren terugkomen om toch de trend te hervatten.

Uitbraak in voorbereiding

Als ik dan de indicatoren erbij haal, swingteller op +2, een rap oplopende RSI en een mooie groene swingtrader, dan stel ik vast dat de stieren de intentie tonen om druk te zetten op de rode lijn om vervolgens uit te breken en koers te zetten naar de SMA lijn op 90+. Daarboven een breakout naar 93+ als eerste stap in een nieuwe uptrend.

Zover is het nog niet, voor nu bezien of de bulls zich verder kunnen vermannen richting de rode streep.

Coaching

Uit het geschetste scenario kan worden afgeleid dat koopjesjagers een tweetrapsstrategie kunnen overwegen. In eerste instantie een anticiperende Turbo Long-positie om mee te liften naar de rode streep.

Als het lukt om die streep te slechten, dan is er een tweede, additionele en reagerende koopkans richting de 90+ zone. Onder de  81+ groene streep vervallen de koopkansen.

Dit impliceert dat een BNP Paribas Turbo Long met een stoploss op €81,20 met hefboom 8,47 een interessante invulling kan zijn voor de tweetrapsstrategie. Kortom, een mooie propositie met duidelijke kantelpunten voor actieve kort op de bal spelende koopjesjagers.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meer over BNP Paribas Markets ›

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

  1. Marktleiderschap Bitcoin is niet vanzelfsprekend 14 jun
  2. Fisher Investments Nederland legt uit hoe aandelen reageren op inflatie 09 jun
  3. Eerstekwartaalcijfers ABN AMRO voelen nog het effect van een moeizaam 2020 07 jun
  4. Prosus met anticiperende koopkans 31 mei
  5. Echte bescherming tegen inflatie met Vonovia 28 mei

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links