Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Bodemstampers trekken Shell los

Bodemstampers trekken Shell los

De AEX in een mooi gevecht met de 700-passage, Suezkanaal weer open, olieprijs weer stabiel, een korte handelsweek, kortom, er gebeurt weer van alles in de laatste week van maart.

Zo ook op de dagkaart van RDShell, waar bodemstampers actief zijn om de koers los te trekken van de oplopende sleepkabel. Een koopkans voor beleggers.

Positieve trend

klik om te vergroten

Al geruime tijd is er sprake van een positieve trend, getuige de serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA-lijn. Soms duiken de bulls even onder de lijn, maar veelal zien we toch dat ze langs de sleepkabel scheren als opmaat voor een nieuwe rally. Dat is thans wederom het geval. De bulls maken zich op voor een rally naar de rode streep op €18,70.

Koopkans

Eind vorige week werd er keurig gebodemd op de SMA-lijn rond €16,50, tevens een 50% Fibo-retracementniveau, terwijl de swingteller op -9 stond. Drie elementen als setup voor een nieuwe koopkans.

Vandaag wordt geprobeerd een witte candle te plaatsen in combinatie met een +1 stand op de swingteller als bevestiging van bodemvorming en de start van de genoemde rally. Een uitdagende trigger derhalve voor kortetermijntrendvolgende beleggers die zich ook realiseren dat bij koersvorming onder de groene streep op €16,45 de positieve vooruitzichten aanzienlijk vervagen.

Coaching

Goed, een koopkans voor koopjesjagers die een stoploss noteren onder €16,45 en een profitstop op krap €19,00. Als actieve Turbobelegger kun je profiteren van de verwachte opleving met een BNP Turbo Long met een stoploss op €15,50. Deze Turbo heeft een hefboom van 6,28.

De stoploss van de Turbo ligt net onder de chartstop van de setup, dus alles netjes opruimen als de bulls falen in hun poging de trend nieuw leven in te blazen.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meer over BNP Paribas Markets ›
  1. AEX bereikt hoogste slotstand ooit. Is een grote correctie onvermijdelijk? 19 apr
  2. Basic-Fit in mooie trendstand 19 apr
  3. Wat betekent het Brexit-akkoord voor aandelen? 14 apr
  4. TomTom rijp voor een rally? 12 apr
  5. Veilige vastgoedfinancieringen met een uitstekend rendement 06 apr
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare