Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

OCI: koopkans op de dagchart

OCI: koopkans op de dagchart

De bulls zijn over het algemeen heer en meester op de aandelenvelden. Ze hebben de regie goed in handen en weten de beren vooralsnog te weren. Maar her en der zien we ook wel wat aarzelingen en stappen terug. Het blijft dus goed zoeken naar kortetermijn-koopkansen.

Gelukkig zijn er de Dashboardsignalen die ons helpen. Zo is er thans een koopkans op de dagchart van OCI. Ik zal de kaart voor u duiden.

Matige uptrend

Er zijn fondsen die een veel sterkere trendmatigheid laten zien dan OCI. Ik doel dan op het proces van hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA-lijn.

Dat laatste is wel in orde, maar veel vaart in de opgaande trendmatige beweging is er niet. Op zich niet erg, de bulls doen het rustig aan tussen de SMA-dynamische steunlijn op 18+ en de eerste rode streep op €19,40.

Koopkans

klik om te vergroten

Ondanks de matige trendmatigheid herbergt de dagkaart een spannende koopkans. Afgelopen vrijdag werd er een Bullish Engulfingpatroon geplaatst als opmaat voor een nieuwe rally. Dit wordt vandaag zo mogelijk bevestigd met een tweede witte candle in combinatie met de swingteller op +1 en een swingtrader met groene staafjes.

Het meest waarschijnlijke scenario is dan ook een vervolg van de uptrend richting de rode streep op €19,40 met mogelijk een doorschieter naar de tweede rode streep op €19,70. De koers mag niet meer onder de SMA op 18+ zakken.

Coaching

Goed, een koopkans voor koopjesjagers die een stoploss noteren onder 18+ en een profitstop op ruim €19,00. Als actieve Turbo belegger kun je profiteren van de verwachte opleving met een BNP Turbo Long met een stoploss op €17,50. Deze Turbo heeft een hefboom van 7,60.

De hogere hefboom is interessant gezien het relatief beperkte opwaartse potentieel en de minder fraaie risk/rewardratio. Snel schakelen is dan ook gewenst bij deze setup.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meer over BNP Paribas Markets ›
  1. Coinbase: Beursgang grootste Amerikaanse handelsplatform voor cryptovaluta 18 mei
  2. Sligro vervolgt zijn uptrend 10 mei
  3. Wereldwijd chiptekort stuwt omzet en aandelenkoers ASML omhoog 03 mei
  4. Heijmans hervat zijn uptrend 26 apr
  5. AEX bereikt hoogste slotstand ooit. Is een grote correctie onvermijdelijk? 19 apr

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links