Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

AEX randje ravijn

AEX randje ravijn

De spanning neemt langzaamaan toe op het kortetermijnspeelveld van onze beursbarometer.

Zijn de bulls in staat om de stijgende trend intact te laten en een nieuwe impuls te geven? Of staan we aan de vooravond van een trendbreuk met zicht op 633 punten als eerste rustpunt? Kortom, een ‘randje ravijn’-scenario. Lees maar verder.

Spannende correctie

klik om te vergroten

De trend is stijgende, getuige het koersverloop boven een fier opkrullende gemiddeldelijn met regelmatig mooie volledige swings. De trend blijft intact zolang de koers boven deze dynamische trendlijn blijft bewegen die thans op 651+ in het veld ligt.

Dit impliceert tevens dat de huidige correctie die gestart is vanaf 689+ zeer binnenkort moet worden afgerond. En daar ziet er wel naar uit, want er zijn bodemsignalen zichtbaar.

Bodemsignalen

Het eerste bodemsignaal is een zogenaamd Morning Star-bodempatroon, althans als de candle van vandaag de gap met de voorliggende candle open laat. Dan wordt de candle van afgelopen vrijdag omarmd door twee hogere candles, inclusief gaps. Dit is veelal een betrouwbaar bodempatroon.

Tweede signaal is de rode stand bij de Swingtrader. Dit impliceert dat de koers relatief gezien te laag staat en dat het een kwestie van tijd is voor er groene staafjes verschijnen.

Derde signaal wordt aangedragen door de groene streep op krap 648 punten, tevens het cruciale niveau en kantelpunt om een trendbreuk af te wenden.

Coaching

Alles overziende moeten de bulls alle zeilen bijzetten om te overleven op het kortetermijnspeelveld. Zolang zij boven 648 punten bewegen is een opleving naar 670 punten en eventueel 689 punten het meest waarschijnlijke scenario. Als actieve Turbobelegger kunt u profiteren van de verwachte opleving met een BNP Turbo Long met een stevige hefboom van bijvoorbeeld 10 met een stoploss ver weg op 598 punten.

Bij koersvorming onder 648 punten is de setup niet meer valide en moet u gedisciplineerd de aangeschafte Turbo wegdoen. De risk/rewardratio van de setup is prima, dat rechtvaardigt een Turbo Long met een hogere hefboom. Succes!


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare