Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

ASML vervolgt uptrend

ASML vervolgt uptrend

Er zijn fondsen die steevast een sterke trendmatigheid tonen, ofwel een grote bereidheid om een ingeslagen richting voort te zetten. ASML is een van die fondsen.

Zowel op de dag- als op de weekkaart zijn de bulls heer en meester. Op de dagchart geven zij te kennen de uptrend te willen vervolgen. Ik zal de verwachte route voor u uitstippelen met aansluitend een concrete BNP Paribas Turbo-overweging.

Correctie is klaar

klik om te vergroten

Dat er sprake is van een gestage uptrend blijkt uit een mooie serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende gemiddeldelijn.

Binnen een uptrend verschijnen regelmatig correctiebewegingen die voor enige afkoeling zorgen, waarna de bulls weer het heft in handen nemen. Recent werden er vanaf de rode streep en weerstand op 475+ corrigerende berentikken uitgedeeld die de koers terugbrachten tot vrijwel de Fibo 50%-retracement op €423. Daar werd een spike-bodem neergezet, tevens de eerste groene steunstreep. De NB Swingtrader als felle trendmeter bevestigt deze bodemvorming als opmaat voor een hernieuwde rally naar de €475-weerstand en hoger. De correctie lijkt op te drogen, morgen mag de swingteller naar +1.

Anticiperende koopkans

Voor trendbeleggers, swingtraders en koopjesjagers herbergt de grafiek een kortetermijn-koopkans met een anticiperend randje. Zolang de koers boven €427 noteert, is een opleving naar €475+ aannemelijk, daarboven een vervolg van de rally naar mogelijk €500.

Als u als actieve Turbo belegger wilt profiteren van de verwachte opleving, kunt u overwegen een BNP Paribas Turbo Long aan te schaffen met een ruime stoploss nipt onder de SMA-lijn die op 400 in het veld ligt. Deze Turbo heeft een hefboom van 5. Klik op onderstaande button als u actie overweegt. Uiteraard bent u vrij een andere BNP Paribas Turbo te kiezen.

Het moge duidelijk zijn dat het geschetste scenario komt te vervallen onder €427, dan kunt u ook het beste overwegen de aangeschafte Turbo op te ruimen en niet te wachten totdat het stoploss-niveau op krap €400 wordt aangetikt.

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare