Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Royal Dutch Shell: bulls op weg naar 16+

Royal Dutch Shell: bulls op weg naar 16+

Onze Koninklijke geniet in het algemeen warme belangstelling van vele beleggers. Niet alleen de langetermijninvesteerders, maar ook de offensieve koopjesjagers zien regelmatig kansen langskomen. Voor hen herbergt de dagkaart een interessante koopkans meteen bij de start van het nieuwe beleggingsjaar. Een leuk ritje naar 16+ zit in het vat.

Uptrend of trading range?

klik om te vergroten

Als ik de regels van het Dashboard Beleggen toepas, dan gaat er een nieuwe upswing van start, netjes bevestigd door een Up-status op het Dashboard. Er staat immers een witte candle met de swingteller op +1 en de Swingtrader in het groen als bevestiging van een nieuwe bullenparade.

Dit impliceert dat de recente 14+ groene streep als steun blijft liggen en dat zou je kunnen zien als de onderlijn van een trading range. De bovenrand van de bandbreedte zou dan moeten liggen op 16+, hetgeen de eerste doelstelling is van de bulls.

Handelskans

Er zijn dus objectieve en subjectieve bevindingen die wijzen in de richting van de bulls. Mits de koers boven de low van de huidige candle beweegt, is de risk/rewardratio acceptabel voor kortetermijnspelers die de bulls graag een handje willen helpen.

U ziet voortaan op de chart in deze column de zogenaamde risk/rewardbalk die met een groene streep het opwaarts potentieel aangeeft en met een blauwe balk het neerwaarts risico.

Deze r/r-balk impliceert dat wij een zogenaamde Daily Turbo Tijd Long Setup presenteren, ofwel een koopkans voor kortetermijnbeleggers. Deze Daily TTL Setup wordt in een modelportefeuille verder gevolgd.

Turbo's

BNP Paribas RDSHELL Turbo Long

BNP Paribas RDSHELL Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare