Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Nikkei in correctie

Nikkei in correctie

Op de aandelenvelden overheerst positief sentiment - de bulls hebben de touwtjes in handen - maar toch zie ik her en der corrigerende berentikken, waardoor de bulls enige grip verliezen.

Helemaal niet erg; een adempauze, een extra aanloop, als zij maar op tijd terugkeren in de arena. Een dergelijke situatie doet zich voor op de dagkaart van de Nikkei-index. Een mooie kans voor countertrendspelers om shortposities te overwegen.

Sterke uitbraak

Tot eind oktober dit jaar kwakkelde de koers in een uitermate lauw proces van hogere toppen en hogere bodems. Tergend langzaam kozen de bulls de weg omhoog, maar pas in deze maand kwamen ze goed van hun plek, nadat er even sprake was van een glijpartij naar 22.950 afgerond.

klik om te vergroten

Begeleid door swingteller en swingtrader reikten de bulls tot maar liefst ruim 26.000, een geweldige prestatie. Maar daarna werd het tijd voor wat afkoeling. Ingeluid door een Evening Star-toppatroon werd de correctie ingezet.

Dipfase

Na het toppatroon volgden lagere candles inclusief gaps tussen de bodies met op de meest recente candle een stand -1 op de swingteller. De swingtrader staat al in het blauw sinds de genoemde top.

Wat een voorspellend karakter heeft die swingtrader, leuk om te zien. Ik heb de Fibogrid ingetekend om te indiceren dat de dip kan aanhouden tot niveaus rond 24.870 tot 24.135. Daar bodemen zal de trend valideren en de bulls aansporen de trend nieuw leven in te blazen.

Coaching

Kortetermijn-swingtraders zien hun kansen aan de shortkant van de markt zolang de koers onder 26.000+ noteert. Zwarte candles zijn gewenst, een doortellende rode swingteller en een blauwe swingtrader completeren het bearish gestemde plaatje. Let wel, de verwachte daling is een correctie in de uptrend. Hou daar bij de exitstrategie rekening mee.

Turbo's

BNP Paribas Turbo Long

BNP Paribas  Turbo Short


Bestellen op https://www.nicoprbakker.nl/scheurkalender/


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare