Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Akzo klaar voor een rally

Akzo klaar voor een rally

Het gaat er nogal wispelturig aan toe op de dagelijkse speelvelden. Stevige correcties, dappere stierenstootjes, sprieterige candles en zwiepende indicatoren. Het wordt de beleggers niet makkelijk gemaakt.

Maar voor dynamisch ingestelde actieve beleggers biedt de onstuimigheid juist kansen. Voor hen duid ik de dagkaart van Akzo Nobel, waar zich thans een spannende koopkans aandient.

Forse berentikken

Krap twee weken terug noteerde de koers nog ruim boven de 90+ zone. Maar met een Bearish Engulfing-patroon werd een correctie aangekondigd die uiteindelijk vijf zwarte candles opleverde en een koersval naar de SMA-lijn op 85+.

Normaal gesproken fungeert de SMA-lijn als dynamische trendlijn en vangnet voor de bulls. Zou dat nu weer het geval zijn?

Vandaag wordt in ieder geval geprobeerd een witte candle te produceren, zo mogelijk als kleefcandle.

Overlevingsstrijd

De NB Swingtrader geeft kleine rode staafjes weer, ter illustratie van overspannenheid onder in het veld. Vergelijk het met de OS readings bij de Dynamische RSI.

Ik heb eerder uitgelegd dat mijn Swingtrader zowel de trend als het sentiment in beeld brengt. Welnu, rode staafjes mogen vervangen worden door blauwe of meteen groene staafjes. Dat zal bodemvorming en de terugkeer van de bulls aankondigen.

Kortom, het is een spannende overlevingsstrijd door de bulls, die na de huidige witte candle met meer witte kaarsen moeten komen boven de SMA op 85+. Dan zijn ze gered.

Offensieve koopkans

Mits de koers met een witte kleefcandle aan de SMA blijft hangen, zijn er anticiperende offensieve koopkansen voor koopjesjagers. Een hervatting van de uptrend richting 90+ is dan goed mogelijk.

Of kiest u voor een reagerende strategie en wacht u op meer wit boven de SMA? Aan u de keuze, succes!

Turbo's

BNP Paribas Akzo Nobel Turbo Long

BNP Paribas Akzo Nobel Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meer over BNP Paribas Markets ›
  1. label connect Value, Microcaps, Verenigd Koninkrijk: Do or Don't? 10:00
  2. Peloton Interactive profiteert van sluiting Amerikaanse sportscholen 09:00
  3. Waarom Fisher Investments Nederland gelooft dat monetaire verruiming meer kwaad dan goed doet 23 nov
  4. Nikkei in correctie 23 nov
  5. label connect Hoe technologie bijdraagt aan hoog rendement in private equity-fondsen 23 nov
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare