Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Aegon: bulls aan zet

Aegon: bulls aan zet

Op de kortetermijnspeelvelden zijn de bulls erg enthousiast in de weer. Dit leidt her en der tot lichte overspannenheid, maar toch ook tot koopkansen, zoals op de dagkaart van Aegon.

Ik zal aangeven wat de te verwachten route is en waar de koopkansen schuilen voor kortetermijntrendvolgende beleggers en koopjesjagers.

Van min naar plus

Ik neem u mee naar 24 september jl. toen er op de dagkaart een Bullish Engulfing werd geplaatst rond 2+ in swing -8. Voldoende redenen om een rebound te verwachten die dan ook rap werd ingezet. In een stevig tempo veerden de bulls op naar de SMA op €2,38.

klik om te vergroten

Daarna volgde een naadloze overgang, ofwel een breakout als eerste stap in een nieuwe positieve trendfase. De breakout werd een halt toegeroepen bij €2,67, waarna een pullback volgde naar €2,38/34. Tot zover dus een uitstekende overgang van min naar plus, van een dalende trend naar een stijgende trend. Maar hoe nu verder?

Verse uptrend

Als de spelers zich netjes houden aan de TA-spelregels, dan zou nu de pullback afgerond moeten worden en plaats moeten maken voor een actiebeweging van de bulls.

Er staan reeds twee witte candles boven de SMA en de RSI veert op vanaf de 50-lijn. Swingteller en NB-Swingtrader blijven nog wat achter, daarvoor is de ommekeer te pril. Hoe het ook zij, met eerste steun op €2,35 ligt een rally richting €2,67 voor de hand.

Koopkansen

Koopjesjagers zien nu reeds hun kansen, zij willen profiteren van de verse uptrend. Trendbeleggers mogen aanhaken, ook al staan niet alle indicatoren in een plusstand. Er zijn additionele kansen als de Up-status terugkeert op het Dashboard. Dus het toepassen van Money Management is in deze fase geen overbodige luxe. Succes!

Turbo's

BNP Paribas Turbo Long

BNP Paribas Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare