Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

HEIJMANS verlaat de zebra

HEIJMANS verlaat de zebra

Wat is dit nu voor merkwaardige titel, zult u zich wellicht afvragen. Trouwe lezers van mijn columns en aanhangers van het Dashboard Beleggen zullen ‘de zebra’ direct herkennen: meerdere zwart-wit candles zijwaarts naast elkaar. Veelal een pauze op het veld als opmaat voor een nieuwe significante beweging. In dit geval een stap noordwaarts door de bulls op de dagkaart van Heijmans.

Een aantrekkelijke koopkans dus. Lees maar verder.

Actieve bodemstampers

De ondertoon op het korte termijn speelveld is gematigd positief. Geen overtuigend proces van hogere toppen en hogere bodems, dus geen mooie trendmatigheid, maar wel koersvorming boven een prima opkrullende SMA-lijn. Dat de bulls hun troefkaarten tot vandaag vasthielden blijkt enerzijds uit het kronkelende verloop van de RSI rond de 50-lijn en anderzijds uit de zebragrafiek.

Maar de bodemstampers komen in actie. Afgelopen vrijdag een Bullish Engulfingpatroon geplaatst, vandaag een poging om de zebra te verlaten met een +1 stand op de swingteller. En de NB Trade Indicator toont een groen staafje ter bevestiging.

Nieuwe bullenparade

Formeel gesproken, volgens de regels van het Dashboard Beleggen, gaat een Up-status van start, er zijn immers voldoende groene lampjes op het Dashboard die indiceren dat de bulls een parade kunnen starten die kan aanhouden tot aan de krap €8,00-zone. Daar zou de bovenlijn van een bandbreedte getekend kunnen worden, in de veronderstelling dat rond 7+ de onderlijn ligt. Anders gezegd, een opwaartse beweging van €7,00 naar €8,00 lijkt aannemelijk.

Koopkans

Een beweging van €7,00 naar €8,00 is relatief een rally van ruim 14%, ruim voldoende voor BNP Turbobeleggers die overwegen om de bulls een handje te helpen. Zij willen profiteren van de verwachte opleving en respecteren daarbij de randen van de genoemde trading range.

Turbo's

BNP Paribas Heijmans Turbo Long

BNP Paribas Heijmans Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare