Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

ABNAMRO in de rebound

ABNAMRO in de rebound

Op menig aandelenveld ontbreekt de overtuiging bij de spelers om duidelijk richting te kiezen; de trendmatigheid is dan ook ver te zoeken. Voor actieve beleggers impliceert dit dat zij op de dagcharts moeten zoeken naar kortlopende kansen, hetzij als rebound, hetzij als upswing in de uptrend.

De dagkaart van ABANAMRO herbergt momenteel een mooie reboundkans. Ik zal de verwachte route nader duiden.

Flinke afstraffing

In de afgelopen twee weken gingen de beren flink tekeer. Ze drukten de koers onder de redelijk vlakke SMA op krap €8,00, waarna een rappe afdaling volgde tot aan €6,56 aan toe, keurig begeleid door de swingteller en de RSI.

Het was de eerste stap in een mogelijk nieuwe dalende trendfase. Maar een trend gaat niet zomaar van start, dat weet u. De breakoutbeweging moet worden opgevolgd door een pullback, teneinde de trendbreuk te valideren. Welnu, deze pullback lijkt nu van start te gaan.

Pullback

klik om te vergroten

Vorige week bereikte de swingteller de stand -9, vandaag staat er zo mogelijk +1 op de stappenteller en de reboundstatus is valide, mede gevoed door de RSI die een scherpe OS-upcross laat zien en de NB Trade Indicator die dreigt met een verse upstand.

Een opleving, rebound of pullback naar de Fibozone op €7,29 tot €7,75 lijkt aannemelijk. Een extra aanloopje tot uiterlijk €6,56 is hierbij toegestaan.

Koopkans

Zolang de swingteller doortelt in een positieve stand, liefst met witte candles, zijn reboundposities te overwegen. Oppassen als de bulls de Fibogrid bereiken, dan dreigt immers de pullback op te drogen. Onder €6,56 vervalt uiteraard de offensieve koopkans, dat moge duidelijk zijn.

Turbo's

BNP Paribas ABNAMRO Turbo Long

BNP Paribas ABNAMRO Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare