Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Alfen suggereert koopkans

Alfen suggereert koopkans

Langzaam maar zeker vergroten de beren hun grip op de charts. Weekkaarten zien er veelal troosteloos uit; op de dagkaarten zien we aanzwellend negatief sentiment. Maar er zijn ook dagkaarten die nog wel een positieve ondertoon ten toon spreiden. Dit zijn de lichtpuntjes in het berenveld.

Alfen toont een dergelijke grafiek, ofwel een koopkans voor actieve beleggers. Ik zal de verwachte route voor u uitstippelen.

Steile uptrend

In maart ging, na de coronatik, een positieve trendfase van start die nu nog gaande is. De koers beweegt immers met steile moves boven een fier opkrullende gemiddeldelijn. Regelmatig worden dan ook volledige upswings weergegeven als indicatie van overheersend bullish sentiment.

Onlangs werd er een relatief hoge top geplaatst op 65+, hetgeen gepaard ging met oranje MRI-candles, OB-readings in de RSI en de swingteller op +9. Tijd voor een gezonde afkoeling.

Hervatting uptrend

De afkoeling mag worden gezien als normale correctie binnen de uptrend, teneinde de overspanning bovenin het veld weg te poetsen en de afstand met de SMA-lijn te verkleinen. Bodemen op of boven de gemiddeldelijn is dan het signaal waaruit blijkt dat de bulls de handschoen weer oppakken om de trend te vervolgen.

klik om te vergroten

Welnu, met een steunlijn op 50+, een positieve swingteller, een RSI boven de 50-lijn en dus een UP-status op het Dashboard, ziet het er naar uit dat de trend een nieuwe impuls krijgt.

Koopkans

Zolang de swingteller doortelt in een positieve stand en de koers boven 50+ noteert, het liefst met witte candles, is een actiebeweging van de bulls het meest waarschijnlijke scenario, met 65+ als haalbaar koersdoel. Dit impliceert een uitstekende risk/rewardratio als actieve beleggers koopposities overwegen.

Turbo's

BNP Paribas Turbo Alfen Long

BNP Paribas Turbo Alfen Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare