Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Shell bulls in beweging

Shell bulls in beweging

In de afgelopen weken was er op de dag- en weekkaart van onze Koninklijke weinig tot niets te beleven. Wapenstilstand tussen beer en stier, afgewisseld met dappere zetjes omhoog en omlaag, maar zonder duidelijk succes.

Maar inmiddels ziet het er iets hoopvoller uit op de dagchart. Er zijn voldoende indicaties die wijzen in de richting van de bulls. Ik zal de koopkans nader toelichten.

Steun in de downtrend

Vanaf juni dit jaar, toen de koers rond €15,00 schommelde, ging een korte termijn dalende trendfase van start. Met alle indicatoren in de min werd de koers rap onderuit gehaald tot €12,37 aan toe.

Er volgde een opleving tot €13,96, waarna de beren weer hun gang gingen. Voor de tweede maal werd er steun gevonden rond €12,40/€12,50 met aansluitend wat geschuifel op een fractioneel hoger niveau.

Er staan inmiddels twee groene steunstrepen, dus de weg omlaag lijkt aardig dichtgetimmerd. De dalende trendfase zwakt aanzienlijk af, een rebound kan in gang worden gezet.

Tweetraps strategie

Vandaag zien we een witte candle, inclusief gap, de swingteller naar +1, de RSI opkrullend naar de 50-lijn en de NBTrade Indicator draaiend naar een groen staafje. Kortom, er zijn voldoende aanwijzingen voor een rebound richting de eerste rode streep op €13,23, met daarna ruimte tot €13,96, min of meer gelijk aan de gemiddelde-lijn.

De grafiek herbergt dan ook een prima tweetraps strategie. Met een stop op €12,45 kunt u meeliften naar de eerste rode streep. Hierboven profiteren van een verdere stijging, met een verdubbelde positie richting de SMA-lijn.

Dit is een aantrekkelijke propositie met een prima Risk/Reward-verhouding voor actieve doe-het-zelf beleggers.

 
Turbo's

BNP Paribas Royal Dutch Shell Turbo Long

BNP Paribas Royal Dutch Shell Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare