Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Koopkans Unilever

Koopkans Unilever

Het blijft spannend op de aandelenvelden. Correcties zijn mild, her en der opwaartse uitbraken, het lijkt wel of corona ook op het Damrak wordt genegeerd.

Hoe het ook zij, voor kortetermijn actieve doe-het-zelf-beleggers levert dit links en rechts mooie koopkansen op. Zo ook op de dagchart van Unilever. Ik zal het scenario voor u schetsen.

Einde correctie

Er is sprake van een korte termijn stijgende, maar ook volatiele trend, getuige het proces van hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA-lijn.

Maar binnen een uptrend zie je regelmatig wat afkoeling; een extra aanloop door de bulls. Wij noemen dat een correctie. Zo ook bij Unilever, waar vanaf circa 51+ een daling werd ingezet tot vrijwel de SMA en tevens de 50% Fibo-lijn op €48,60. Hier kan de correctie opdrogen.

Hervatting uptrend

Vandaag wordt geprobeerd een witte candle te produceren, waarbij de swingteller op +1 springt en de RSI opveert vanaf de 50-lijn.

De Up-status keert terug op het Dashboard, hetgeen impliceert dat de stijgende trend een verse impuls krijgt. Een hernieuwde aanval op de 51+ passage lijkt dan ook aannemelijk.

Onder €48,60, de genoemde Fibo-lijn, verliezen de bulls hun grip en zullen de beren dreigen met een trendbreuk.

Coaching

Voor actieve beleggers ziet de grafiek er gunstig uit. Zij kunnen overwegen koopposities in te nemen gezien de rangen en standen op de borden en een prima Risk/Reward-verhouding, als een stop wordt gehanteerd op circa 48+ en een haalbaar koersdoel van 51+.

De bulls zijn aan zet. We moeten voor nu bezien of zij zich daadwerkelijk zullen vermannen met meer witte candles.
 

 

Turbo's

BNP Paribas Unilever Turbo Long

BNP Paribas Unilever Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare