Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

AkzoNobel vindt SMA-steun

AkzoNobel vindt SMA-steun

Er is een spannende fase aangebroken op het Damrak: veel fondsen incasseren flinke berenklappen en proberen thans wat te herstellen. Binnenkort moet blijken of er daadwerkelijk sprake is van een trendbreuk.

Er zijn echter ook fondsen die de berentikken opvangen binnen hun kortetermijn-uptrend. AkzoNobel is er daar een van, waardoor er mogelijk een koopkans wordt aangereikt. Ik zal de dagkaart met u doornemen.

Correctie

Er is al geruime tijd sprake van een stijgende trendfase, getuige het proces van hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA-lijn.

Onlangs werd er op 86+ getopt, waarna een gezonde correctie volgde. Even zigzaggen richting de gemiddeldelijn, om vanaf dat punt de weg omhoog weer te vervolgen. Dippen van 86+ naar krap 79+, dat was de verwachting en dat lijkt ook uit te komen. Maar komen de bulls nu weer in actie?

Bodemstampers gewenst

Op moment van schrijven staat er een magere witte candle op de SMA-lijn rond 79+ en tevens een 50% Fibolijn, in combinatie met de swingteller op -8 en de RSI licht opkrullend onder de OS-lijn en 50-lijn.

klik om te vergroten

De OBOS-banden verwijden, en dat impliceert dat de koers aan de vooravond staat van een nieuwe significante beweging. Dit is ook de ideale plek om te bodemen om daarmee de correctie af te romen, en de bulls de gelegenheid te geven de trend nieuw leven in te blazen. Kortom: cruciale steungrens 79+, koersdoel 86+.

Coaching

Voor actieve beleggers herbergt de grafiek een anticiperende koopkans met een uitstekende risk/rewardratio. Als de indicatoren de nieuwe bullenactie bevestigen, dus als we een positieve swingteller zien en een groene NBTrade Indicator, zijn er additionele koopkansen die dan immers charttechnisch en indicator-technisch worden gevoed.

Het moge duidelijk zijn dat bij koersvorming onder de SMA-lijn de positieve vooruitzichten aanzienlijk vervagen.

Turbo's

BNP Paribas AkzoNobel Turbo Long

BNP Paribas AkzoNobel Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare