Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Rondje winstnemingen bij Ahold

Rondje winstnemingen bij Ahold

Positieve ondertoon op alle aandelenvelden met her en der wat topvorming als opmaat voor een correctie.

Winstnemingen zou je het ook kunnen noemen, waarna zich op lagere niveaus weer koopkansen aandienen. Dit is voor actieve beleggers natuurlijk een dankbare groep fondsen. Ahold behoort daar ook toe. Ik zal de dagkaart nader voor u duiden en de verwachte route uitstippelen.

Mooie uptrend

Na de beruchte dip in maart dit jaar wisten de bulls zich razendsnel te herpakken. Ze stuwden de koers tot boven de SMA-lijn, waarna een grillig maar positief proces van hogere toppen en hogere bodems van start ging.

Vorige week werd de upswing op +9 afgerond, veelal een indicatie van topvorming en dus een rem op de bullenparade. De koers noteerde toen tegen 25+. Hoe nu verder?

Dip in de uptrend

Volgens de regels van het Dashboardbeleggen is de combinatie van een swingteller op +9 en een zwarte candle goed voor een Exit Long (XL) meting. Hier komt nog bij de OB downcross in de RSI. Voldoende indicaties dus om een correctie te verwachten.

klik om te vergroten

Ik zet dan steevast het Fibogrid in om vast te stellen tot waar de correctie kan aanhouden. Anders gezegd, waar mag binnenkort een hogere bodem worden verwacht om vervolgens de trend te hervatten? De Fibolijnen liggen op 24,60 tot 24+; een mooi cluster om te bodemen.

Coaching

Voor actieve beleggers is het een prima moment om wat winsten te verzilveren, of de kooppositie geheel te neutraliseren om binnenkort bij bodemvorming in het Fibogrid weer nieuwe koopkansen aangereikt te krijgen.

Mag een XL coaching-overweging ook aanleiding zijn om shortposities te openen? Volgens de Dashboardregels niet, maar offensief ingestelde beleggers durven het wellicht aan. Zij realiseren zich dat zij tegen de stroom inroeien.

Is dat handig als je op vakantie bent? Met de stroom meegaan is toch veel relaxter? Aan u de keuze om te manoeuvreren tussen 24+ en de recente weerstand en top op ruim 25+, een klein maar uiterst interessant speelveld.

Turbo's

BNP Paribas Ahold Turbo Long

BNP Paribas Ahold Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare