Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Unilever in een verse uptrend

Unilever in een verse uptrend

De aandelenvelden liggen er in het algemeen spannend en positief bij. Steeds meer fondsen tonen een groen dagveld, ofwel een korte termijn uptrend.

Er zijn ook fondsen die zijn achtergebleven, maar nu toch een inhaalrace starten. Unilever is er daar één van. Een mooie koopkans dus voor actieve beleggers voor de korte termijn.

Positieve elementen

Alle technische bevindingen op een rijtje leveren het volgende beeld op. Er is sprake van koersvorming boven de gemiddelde lijn met een witte candle en een positieve swingteller. Dit levert dus een hernieuwde Up-status op het Dashboard op.

Het Morning Star bodempatroon op de groene steunstreep op €45,76 is een mooie ondersteuning voor de bulls. De RSI daarentegen blijft wat achter.

Ook de NBTrade Indicator staat nog niet in de plus. Dus niet alles staat in een positieve stand, maar er zijn voldoende ingrediënten voor een koopscenario.

Koopscenario

De bulls geven te kennen op te willen stomen naar hogere niveaus teneinde de korte termijn uptrend nieuw leven in te blazen.

Zolang de koers boven de SMA lijn op 46+ blijft liggen is het meest waarschijnlijke scenario een rally naar de eerste rode streep op €48,60. Daarna komt 50+ in beeld.

Onder 46+ vervagen de positieve vooruitzichten.

Coaching

Beleggers die actief zijn op de korte termijn kunnen een tweetrapsstrategie overwegen. In eerste instantie meeliften naar 48+ en boven deze rode streep additionele aankopen overwegen.

U moet zich wel realiseren dat onder 46+ het technische beeld vervaagt en dat het dan minder interessant is om koopposities aan te houden.

 

Turbo's

BNP Paribas Unilever Turbo Long

BNP Paribas Unilever Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare