Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Nieuwe SBM Offshore bullenparade

Nieuwe SBM Offshore bullenparade

Het blijft goed gaan op de aandelenmarkten. Stijgingsdriften overheersen, hetgeen tot interessante koopproposities leidt.

Zo ook op de dagkaart van SBM Offshore, waar de bulls te kennen geven een nieuwe parade te willen starten. Een mooie koopkans derhalve voor actieve korte-termijnbeleggers. Ik zal de dagkaart voor hen duiden. 

Positieve ingrediënten

Laat ik alle positieve technische bevindingen even op een rijtje zetten. Zo zie ik duidelijke bodemvorming op €12,95, tevens als dubbel bodem patroon. Dit is eveneens gelijk aan de onderste Fibo-lijn.

En verder koersvorming boven een keurig oplopende gemiddelde lijn, de swingteller in de plus, de RSI opverend vanaf de 50-lijn, een valide Up status op het Dashboard.

De steunlijn staat op €12,95 en de eerste rode streep op €14,75. Kortom, de bulls zijn aan zet. Z ij krijgen de gelegenheid om op te stomen naar krap €15,00.

Koopkans

De voorgaande bevindingen leiden tot het volgende scenario. Zolang de koers boven €12,95 beweegt, is een bullenparade richting de rode streep op €14,75 het meest waarschijnlijke scenario. Dit behelst dan ook een prima koopkans met een uitstekende Risk / Reward-verhouding.

Het winstpotentieel is veel groter dan de verliesruimte en er is een grotere kans op stijging dan op daling. Dat wil je als actieve belegger graag horen.

Coaching

De grafiek ligt er aantrekkelijk bij. Trendbeleggers en koopjesjagers zien hun kansen.

Zij realiseren zich ook dat bij koersvorming onder €12,95 de positieve vooruitzichten aanzienlijk vervagen. Onder €12,50 nemen de beren het stokje over.

Voor nu valt te bezien of de bulls zich verder vermannen en hun parade een mooi vervolg kunnen geven. 

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare