Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Steunscenario voor goud

Steunscenario voor goud

Niet alleen op de aandelenvelden zien we dappere bullenritten, die overigens aardig oververhit raken, maar ook op de intermarket speelvelden zien we kansen.

Als de aandelen mogen afkoelen, dan zou dat een mooie koopkans voor goud opleveren, toch? Welnu, de dagkaart herbergt een interessant steunscenario. Ik zal de kaart voor u duiden.

Trading range

Het koersbeeld voor de korte termijn verdient geen schoonheidsprijs wat betreft trendmatigheid. Er is geen mooi ritme wat betreft hogere toppen en hogere bodems, of andersom.

Ik zie wel de contouren van een trading range, ofwel een zijwaarts verloop tussen steun en weerstand, met in dit geval bodemvorming rond $1.675 en topvorming rond $1.785.

Ik heb een rechthoek ingetekend om het speelveld te markeren. U ziet, het is een volledig subjectieve invulling. De indicatoren spelen nauwelijks een rol van betekenis, zij het dat de RSI wel aanstuurt op bodemvorming.

Koop op steun

Puur charttechnisch onderbouwd kunnen we veronderstellen dat de bodem van de trading range wordt getest en min of meer akkoord wordt bevonden. Er staat immers een witte candle.

De eerste aanzet is gegeven om zo mogelijk weer op te stomen naar de bovenkant van de range op $1.785. Zolang de candles wit kleuren, blijven de bulls aan zet. Onder $1.675 komt het steunscenario in gevaar, dat begrijpt u.

Coaching

Charttechnisch ingestelde beleggers zien de koopkans en helpen de bulls dan ook een handje. Zij respecteren de onderkant van de range en natuurlijk ook de bovenkant.

Een verwachte rally van $1.675 naar $1.785 behelst een uitstekende Risk-Reward Ratio, ofwel snel eruit als het misgaat en anders meeliften naar hogere niveaus.

U kunt het koerspad dagelijks checken in onze Chart Service.

 

Turbo's

BNP Paribas Goud Turbo Long

BNP Paribas Goud Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meer over BNP Paribas Markets ›

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

  1. Marktleiderschap Bitcoin is niet vanzelfsprekend 14 jun
  2. Fisher Investments Nederland legt uit hoe aandelen reageren op inflatie 09 jun
  3. Eerstekwartaalcijfers ABN AMRO voelen nog het effect van een moeizaam 2020 07 jun
  4. Prosus met anticiperende koopkans 31 mei
  5. Echte bescherming tegen inflatie met Vonovia 28 mei

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links